White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fleddy Melculy heeft ‘Geen Tijd Voor Spijt’

Na twee helse coronajaren waarin shows en tournees keer op keer werden uitgesteld en/of werden geannuleerd, staat Fleddy Melculy nog immer fier overeind. Sterker nog: morgen vervolgt deze Belgische metalensatie zijn ‘Sabbath Fleddy Sabbath’/ ‘And Just Niks For All’-tournee 2022 in het Burgerweeshuis te Deventer (NL). In de tussentijd heeft de band bepaald niet stilgezeten: er is een heus nieuw studio-album in de maak dat voorjaar 2023 via Sony Music zal verschijnen. Tevens brengt het vijftal vandaag de gloednieuwe single-video ‘Geen Tijd Voor Spijt’ uit, die uitstekend verwoordt hoe de band terugblikt op zijn muzikale carrière die zes jaar geleden met een big bang startte.

spijt (de; v(m)): besef dat je iets niet had moeten doen; = berouw: ergens spijt van hebben; spijt hebben als haren op zijn hoofd ontzettend veel spijt hebben

Van Dale Woordenboek

Reactie Fleddy Melculy

Frontman Fleddy himself: “Eind november 2021 smeet de Belgische overheid de hele cultuursector opnieuw dicht door de stijgende besmettingscijfers. Wij zaten op dat moment middenin onze tournee en waren in één klap terug bij af. We wilden ons echter niet weer laten deprimeren en hebben onmiddellijk het plan gemaakt om nieuwe songs te gaan schrijven. ‘Geen Tijd Voor Spijt’ is een anthem waarop we terugblikken naar de afgelopen jaren. We hebben veel meegemaakt en zijn de ellendige coronaperiode uiteindelijk goed doorgekomen.”

We willen daarom niet achterom kijken, maar vóóruit: we moeten dóór; we hebben geen tijd voor spijt! De nieuwe track is tevens de voorbode van een nieuw volledig album dat in het voorjaar van 2023 komt, en waarmee we teruggrijpen naar een typische 90’s sound. Iets wat eigenlijk altijd in Fleddy Melculy heeft gezeten, maar wat we nu nog meer gaan uitvergroten. ‘Geen Tijd Voor Spijt’ is dus een mooi opwarmertje van wat nog komen gaat.”

Record Store Day 2022

De vinylfanaten moeten ook opletten. Op Record Store Day 2022 komt Fleddy Melculy met een zeer gelimiteerde, handgenummerde vinyluitgave van De Kerk Van Melculy. Hun wereldschokkende tweede langspeler zal dan in een speciaal kleurtje te bemachtigen zijn. Zorg daarvoor dat de lokale platenspeciaalzaak vroeg bezocht wordt.

Fleddy Melculy - De Kerk Van Melculy RSD2022

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén