White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Catacomb – Back To Unknown Kadath EP

Toen het nieuws naar buiten kwam, hield de death metal wereld haar adem even in. Was dit echt? Na meer dan twintig jaar een nieuwe release van Catabomb? Het antwoord was ‘ja’ en ‘nee’ tegelijk, want er is wel een maar. Feit is wel dat Catacomb via Xenokorp met Back To Unknown Kadath komt.

Catacomb

Het was 1990 toen de Franse death metal machine Catacomb haar oorsprong vond. De groep groeide uit tot een cultklassieker, mede omdat dit nu eens niet een groep was die met een overkill aan releases kwam. Sterker nog, de band heeft nog nooit in haar carrière een langspeler uitgebracht. Dat is pas cult!

Back To Unknown Kadath EP

De vier nummers op Back To Unknown Kadath komen al uit een eerder verleden van Catabomb. Deze release viert namelijk het dertigjarig jubileum van In The Maze Of Kadath, wat de demo uit 1992 was. Die nummers zijn dan ook opnieuw opgenomen, waardoor ze nu op deze derde ep uit de geschiedenis van Catacomb prijken.

Dat de tracks opnieuw zijn opgenomen, is duidelijk aan de sound te horen. Dat de nummers daarbij niet één op éen opnieuw zijn ingespeeld, onderstreept ‘Nemesis’. Dat is de afsluiter van de plaat, met vijf minuten en tweeënvijftig secondes net de langste van de release. Echter, in het verleden was dit nog een track van meer dan zeven minuten. Nu valt ook goed te horen dat Catacomb middels verrassende elementen ook een mysterieuze gelaagdheid in de mix heeft.

De vier nummers laten horen dat Catacomb het heilige vuur der death metal duidelijk weer heeft branden. De heren hebben dit namelijk puik voor elkaar. Back To Unknown Kadath laat de fans van Catacomb toch weer stiekem hopen op die langspeler. Ooit?

Catacomb - Back To Unknown Kadath

TRACKLIST BACK TO UNKNOWN KADATH

  1. The Key
  2. Hallucinated Mountains
  3. Time’s Lurker
  4. Nemesis

CATACOMB ONLINE

Facebook
Instagram

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén