White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Catacomb – When The Stars Are Right

Leestijd: 2 minuten

Naam hebben zonder in meer dan dertig jaar ooit een langspeler uit te hebben gebracht. Dat verhaal gaat op voor het uit Frankrijk afkomstige Catacomb, welke dus nu pas met When The Stars Are Right komt. Die eerste langspeler van dit gezelschap ooit verschijnt via Xtreem Music.

Catacomb

Het verhaal van Catacomb is enkele jaren terug nieuw leven ingeblazen. Toen is er met Back To Unknown Kadath ook een EP verschenen om de begindagen nog maar eens te belichten. Het duo achter de band is inmiddels wel uitgegroeid tot een viertal, waardoor Catacomb een volledige line-up kent.

When The Stars Are Right

Het gebeurt niet vaak dat er wordt gestart met de afsluiter van een plaat. In het geval van Catacomb moet dat wel, want When The Stars Are Right kent een opvallende cover als afsluiter. De Franse death metal machine eert daar namelijk Morbid Angel. ‘Chapel Of Ghouls’, origineel op de debuutplaat Altar Of Madness van Morbid Angel, wordt hier op een brute wijze onder handen genomen. Althans, de song was al bruut en Catacomb laat horen dat dat juk hun ook goed staat. Eerlijk is eerlijk, elke keer als Morbid Angel aangehaald kan worden, moet dat gedaan worden. Dank Catacomb.

Dat nummer is dus de laatste van de in het totaal tien tracks. In het totaal schotelt Catacomb op When The Stars Are Right een kleine driekwartier aan muziek voor. Dat betekent ook dat de release mooi op één vinyl kan. De death metal liefhebber moet dus nog gaan kiezen wat zijn uitgave wordt.

Death metal en nog eens death metal

Catacomb is een band van de stempel die niet doet aan het aanhalen van banden met andere stijlen. Het is hier death metal wat de klok slaat en niks meer of minder. De retestrakke drums leggen daar een mooie basis voor, maar ook de luid gierende solo’s zijn een belangrijk onderdeel van de death metal van Catacomb. ‘Servants Of The Old Ones’ en opener ‘The Kings Of Edom’ zijn daar goede voorbeelden van. Eigenlijk geldt wel dat elke track van When The Stars Are Right hier genoteerd had kunnen worden. Catacomb overtuigt namelijk in elke track. ‘Waiting For The Stars’ laat daarbij horen dat, zonder aan identiteit te verliezen, ook echt wel qua tempo gewisseld kan worden. De slepende gitaarriff in combinatie met de hakkende blast is heerlijk.

When The Stars Are Right heeft meer dan dertig jaar op zich laten wachten, maar dan heeft men ook wel wat, want deze debuutplaat van Catacomb knalt van begin tot eind. Deze culthelden van de death metal stellen verre van teleur.

Catacomb - When the Stars Are Right

TRACKLIST WHEN THE STARS ARE RIGHT

01. The Kings of Edom
02. Ruler of this World
03. Servants of the Old Ones
04. Waiting For the Stars
05. The Great Dreamer
06. Black Goat
07. In Your Blasphemous Name
08. Crawling Chaos
09. Blind Idiot God
10. Chapel of Ghouls (Morbid Angel cover)

CATACOMB ONLINE

Facebook
Instagram

Xtreem Music online

Website
Bandcamp
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén