White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Empyre – Relentless

Leestijd: 2 minuten

Het gaat hard met de Britse rockers van Empyre. Zij zijn inmiddels neergestreken bij Kscope, waar onder andere ook grootheden als Steven Wilson, The Pineapple Thief en Tesseract hun platen op uitbrengen. Via die platenmaatschappij komt Empyre dan ook met hun nieuwe plaat, Relentless.

Empyre

De basis is rock, gevoed vanuit een breed gevoel voor het genre. Hun debuutplaat zag in 2019 het licht. Dat album was genaamd Self Aware. Dat album zorgde er niet alleen voor dat deze band deuren geopend zag worden, maar gaf de band ook eervolle vermeldingen en andere bewierokingen.

Relentless

Nu heeft Empyre de tijd gevonden voor deze nieuwe plaat. Het resultaat zijn tien tracks, waarvan ‘Quiet Commotion’ met ruim zes minuten veruit de langste track van de plaat is. Die wordt gevolgd door ‘Your Whole Life Slows’, welke niet alleen de afsluiter is van Relentless, maar ook de kortste track van Empyre op deze plaat. Dit nummer haalt de vier minuten niet.

De eerste tellen van Relentless zijn alleen voor de stem en daar ligt ook een belangrijke kracht van Empyre. Het is ergens tussen het Nederlandse Kensington en Soundgarden in. Het schurende en overtuigende presenteert zich in ‘Relentless’ direct als belangrijke troef en eye-catcher in de sound. De andere belangrijke component in de sound van Empyre is het gitaarspel. Denk daarbij aan Soundgarden, Muse en ook hier een daar aan de progrock. Het emotionele ‘Forget Me’ laat horen dat tussen al het rockende geweld ook ruimte is voor een ballad, iets wat deze Britten ook duidelijk in de vingers hebben.

Relentless is een zeer gevarieerde rockplaat geworden waarop Empyre laat horen dat zij met recht een plekje heeft verworven tussen grootheden in de rock. Of het nu hardrock met een gevoel voor grunge is, een ballade of een flirt met progressieve breaks; Empyre weet het tot rocken te brengen.

Empyre - Relentless

Tracklist Relentless

  1. Relentless [03:57]
  2. Waking Light [04:36]
  3. Parasites [05:18]
  4. Cry Wolf [05:28]
  5. Hit And Run [04:00]
  6. Forget Me [05:48]
  7. Silence Screaming [05:01]
  8. Road To Nowhere [04:34]
  9. Quiet Commotion [06:10]
  10. Your Whole Life Slows [03:18]

Empyre online

Facebook
Twitter
Instagram

KSCOPE ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén