White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Jenner – To Live Is To Suffer (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het was 2017 toen het in de Servische hoofdstad Belgrado echt begon te rommelen. De reden was de eerste langspeler van de all-female metalband Jenner. Zij hadden toen de debuutplaat in beperkte oplage uitgebracht via Infernö Records. Nu de band haar pijlen richt op de nieuwe langspeler ziet Jenner To Live Is To Suffer opnieuw uitkomen, maar ditmaal wel via Fighter Records.

Jenner

De band stond er in 2017 anders voor dan op dit moment. Jenner was toen een viertal, waarvan Marija Dragicevic de frontvrouw was. Van de line-up van toen is alleen gitariste Aleksandra Stamenkovic nog over. Zij is tevens het brein achter de songs van deze band. Inmiddels neemt zij ook de vocalen voor haar rekening.

To Live Is To Suffer

De acht tracks van de originele uitgave zijn nog steeds present op de nieuwe uitgave. Toch is er in die tracklist wel iets anders, want van ‘Here The Thunder Roar’ en ‘On The Judgement Day’ staan ook de demo-versies uit 2015 nu op de schijf. Dat geeft voor de diehard fans ook weer een reden om toch naar deze release te kijken.

Voor wie Jenner nog niet kent, is het goed om te weten dat deze dames staan voor een vurige vorm van metal waarbij de thrash en speed metal meedogenloos in elkaar opgaan. Dit resulteert in opzwepende ritme, gierend gitaarwerk en felle vocalen. Tracks als ‘Factory Of Death’ en ‘Demon’s Call’ zullen dan ook menig metalhead makkelijk in beweging krijgen.

Het is mooi dat Fighter Records met de heruitgave van To Live Is To Suffer de aandacht alvast weer op Jenner weet te krijgen. Deze Servische dames weten duidelijk de spotlight naar zich toe te trekken. Op naar die nieuwe langspeler.

Jenner - To Live Is To Suffer

TRACKLIST TO LIVE IS TO SUFFER

01. Factory of Death
02. Hear the Thunder Roar
03. Demon’s Call
04. The Heath is Coming Again
05. On the Judgement day
06. How Deep is Your Greed0
07. Silent Killer
08. Opened (On the Table)
09. On the Judgement Day (Demo 2015) *
10. Hear the Thunder Roar (Demo 2015) *
(*) Bonus tracks

JENNER ONLINE

Bandcamp
Facebook
Instagram

Fighter Records

Website
Facebook
Twitter
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén