White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sepiroth – Condemned To Suffer

We hebben het vandaag over de Nederlandse Sepiroth. Deze Zuid-Hollandse deathmetal machine draait al weer heel wat jaartjes mee en heeft tot nu toe twee full-lengths uitgebracht, te weten Breaking the Codes of Silence (2009) en Uninvolved (2015). Via Petrichor ( je weet wel; die geur die ontstaat als na een warme dag, regen valt die de stenen en natuur afkoelt) ziet de derde langspeler van Sepiroth het licht met als titel Condemned to Suffer.

Sepiroth is een band die zich door de jaren heen ontwikkeld heeft van black/death naar een pure vorm van deathmetal. Net voor de Corona zag ik ze nog in Bibelot, Dordtrecht optreden, en was toen zeer onder de indruk van de band. Niet alleen de muziek verraste me, maar ook de podiumpresentatie en strakheid waren indrukwekkend. Tel hier de ‘deathcore-achtige’ grunt van nieuwkomer Nico Munnik bij op en je had zelfs zomaar kunnen denken dat dit een band met grote status was. De vraag anno 2021 is, of het liveoptreden van toen dezelfde indruk maakt op plaat.

Het antwoord is een volmondig ‘ja’. Overigens is het eerste wat mij opvalt is dat de vocalen van Munnik wat minder deathcore zijn geworden en wat meer deathmetal. Een agressieve vorm van Glen Benton komt aardig in de buurt.

Muziek

Qua muziek laat de band vooral een pot (snelle) deathmetal horen die we natuurlijk allemaal al een keer in soortgelijke vorm hebben gehoord bij Severe Torture, Sinister, Neoceasar, Deicide, Suffocation etc. Wat dat betreft zal het lastig zijn om Sepiroth te kunnen onderscheiden van andere soortgelijke bands in de grote zee van deathmetal. Maar dat is in dit geval helemaal niet erg, want de nummers razen aan je voorbij en met een lengte van zo’n 4 minuten per stuk, is dat precies genoeg om geboeid te blijven. Te hierbij de uitermate fijne productie bij op en je zit 34 minuten lang te luisteren naar een afwisselende pot deathmetal die naar meer smaakt.

Zodra het weer kan, hoop ik dat we Sepiroth snel weer een keer live mogen aanschouwen, want Condemned To Suffer  is een overtuigende de metalplaat. Een plekje op Eindhoven Metal Meeting is ze wat mij betreft in ieder geval zeer gegegund!

Sepiroth - Condemned To Suffer

TRACKLIST CONDEMNED TO SUFFER

  1. 45362971N126375544E 0:48
  2. Embedded Defect 3:50
  3. Agonizing Subjection 4:07
  4. Six Times a Charm 4:34
  5. Condmened to Suffer 4:03
  6. Destined Between the Eyes 3:52
  7. Psuedoscience 1:08
  8. Selective Apocalypse 3:54
  9. Pulmarary Barotrama 3:26
  10. River of Perdition 4:21

SEPIROTH ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Laatste berichten van Mike v.G. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén