White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Jours Pâles – Éclosion

In 2019 kwam het Franse Asphodèle met hun eerste en enige plaat, Jours Pâles. Die band hield het voor gezien. Frontman Spellbound, bekend van onder andere Aorlhac, ging echter door. Jours Pâles is het resultaat. Via Les Acteurs De L’Ombre Productions heeft Jours Pâles in Éclosion haar eerste langspeler.

Jours Pâles

Naast Spellbound is ook Christian Larsson van de partij. In Asphodèle speelde hij de bas en ook hier doet hij dat op een voortreffelijke wijze. Deze Zweed heeft zijn sporen natuurlijk al lang en breed verdiend in het het genre middels zijn werk voor Shining, terwijl hij ook van Svart gekend kan worden. Jours Pâles is uiteindelijk gegroeid tot een kwartet.

Éclosion

De eerste langspeler van deze black metal band telt negen tracks. Daarbij valt direct op dat de voertaal gewoon Frans is, wat zich uit in zowel de titels als de lyrics. De langste van die tracks is ‘Les Chant Du Cygne’. Daar haalt Jours Pâles de zeven minuten op twee secondes na net niet.

Dat deze heren hun sporen in de black metal hebben verdiend, valt ook te horen aan de sounds van de band. Onder leiding van de immer brute krijs van Spellbound weet de band het genre goed weg te zetten. Dat doet Jours Pâles op een sterk melodieuze manier. In ‘Les Chant Du Cygne’ is dat goed te horen.

Dat Jours Pâles ook slepend uit de hoek kan komen, blijkt onder andere in ‘Ma Dysthymie, Sa Vastitude’. Dan blijkt dat de black metal echt niet op een hoog tempo aan de man gebracht hoeft te worden om te kunnen overtuigen. De sfeer en de manier van het wegzetten van de sound doet al genoeg. Het rustig startende ‘Éclamé’ is daar ook een goed voorbeeld van. Daarin is ook een mooie rol weggelegd voor Ondine Lilas Dupont. Zij geeft met haar vocalen een mooie extra laag aan de muziek, waardoor de sound hier wel breder wordt getrokken dan de black metal.

Eigenlijk past het niet om te concluderen, maar toch heeft Jours Pâles met Éclosion een mooie black metal plaat gemaakt. De balans tussen het obscure en het melodieuze wordt op een mooie wijze gevonden. Niet voor de puristen die zweren bij de Scandinavische roots, maar wel voor de liefhebber met een breder oor.

Jours Pâles - Éclosion

Tracklist Éclosion

1. Illunés
2. Aux confins du silence
3. Ma dysthymie, sa vastitude
4. Le chant du cygne
5. Éclamé
6. Éclosion
7. Suivant l’astre
8. Des jours à rallonge
9. C2H6O

Jours Pâles online

Facebook

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Webshop 
Facebook
YouTube
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén