White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kayak – Live 2019

Leestijd: 2 minuten

Wat er op je pad komt, is niet te voorspellen. Dat geldt voor iedereen. Bij Kayak had men het al helemaal geregeld: tijdens hun tournee in de winter zou er een release speciaal voor de fans te koop zijn. Door de gezondheidsomstandigheden van Ton Scherpenzeel zelf – gelukkig gaat het nu beter met hem – kon die tournee er niet komen. Daarom op Kayak nu via Glassville Records met Live 2019.

Kayak heeft in het verleden vele successen gehad en is tevens ook meerdere keren voor het grote publiek van het toneel verdwenen. Ton Scherpenzeel heeft sinds een paar jaar een groep muzikanten om hem heen die Kayak als vanouds laten leven. In 2018 kwam Kayak na een tal van jaren zelfs met een nieuwe studioplaat: Seventeen. De tour die daarop volgde gaf Kayak materiaal voor deze dubbel-CD. De tracks zijn opgenomen tijdens de shows in de De Boerderij te Zoetermeer en de Hedon te Zwolle.

Natuurlijk wordt Seventeen dan ook op deze release aangedaan. ‘Feathers And Tar’ en ‘Falling’ laten horen dat de symfonische rock nog steeds levendig is bij Kayak. De kroon van de tracks afkomstig van Seventeen is toch wel ‘La Peregrina’. Deze bijna twaal minuten durende track omvat alle facetten die Kayak te bieden heeft. Live blijkt dat ook een imponerende muzikale reis te zijn.

De klassieker van Kayak ontbreken op Live 2019 ook niet. Waarschijnlijk gaat iedereen kippenvel krijgen bij ‘Ruthless Queen’. Dat blijft toch een klassieker die Kayak tot ver buiten het genre bekendheid heeft vergaard. ‘Starlight Dancer’ en ‘Merlin’ zijn andere voorbeelden van het feit dat Kayak in deze line-up nog steeds kan imponeren. Daarvoor moet natuurlijk ook een compliment worden gemaakt aan zanger Bart Schwertmann. Een band staat of valt nu toch immers met de vocalen.

De honderdvijftien minuten aan muziek die Kayak de luisteraar voorschotelt, zullen voor de liefhebber van symfonische en progressieve rock als een welkom geschenk worden ervaren. De fans van Kayak kunnen op deze manier ook thuis intens genieten van de live kwaliteiten van deze topband van Nederlandse bodem.

276 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén