White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Riot – Rock World

Leestijd: 2 minuten

In tijden dat men meer thuis zit dan men gewend is, is het mooi om muziek af te stoffen welke te lang niet geluisterd is. Dat geldt niet alleen voor mensen thuis, maar ook voor bands. Hoewel, Riot en met hun het label Metal Blade Records, had deze release al in de pijplijn zitten voordat men in sommige landen letterlijk in hun huis werden opgesloten. Rock World is de nieuwe release van Riot.

Het verhaal van Riot moge duidelijk. De Amerikaanse heavy metal band heeft in actieve tijden de nodige wisselingen in de line-up doorstaan. Mark Reale bleef als enig constante factor in de band. Tot zijn dood in 2012. De band pakte de draad daarna wel op als Riot V. Echter, van Riot is er nog genoeg werk dat interessant genoeg is om uit te brengen. Dat blijkt op Rock World.

Opener ‘Rockworld Theme’ is een vergeten opname vanuit de periode met Guy Speranza. Het is opgenomen voor het programma Rockworld. Hoe het met dat programma is afgelopen, doet er niet toe, Riot laat hier horen dat men een televisie-intro tot een pakkende heavy metal song kan maken. De alternatieve versies van ‘Bloodstreets’ en het meeslepende ‘Buried Alive (Tell Tale Heart)’ laten het Riot gevoel ook weer rijkelijk door de aderen stromen. Bij dat laatste nummer zal de outro menig Riot-fan erg bekend klinken. Dat is uiteindelijk namelijk de intro van Thundersteel geworden.

Opvallend zijn de tracks met Tony Moore op vocalen. ‘Killer’, ‘Medicine Man’, ‘Magic Maker’ en ‘Faded Hero’ laten horen dat Tony Moore voor zijn vertrek uit Riot nog steeds nog steeds kon vlammen. Enkele hiervan verschenen nog op Nightbreaker. Overigens staan ‘Medicine Man’ en ‘Magic Maker’ er ook nog in alternatieve versies op.

Riot was natuurlijk heavy metal ten top. De meer dan vijfenzeventig minuten aan muziek op Rock World laat horen dat deze rockers de zaken ondanks de vele wisselingen toch goed voor elkaar hadden. Mooie release om Riot mee te herontdekken. 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén