White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kreator – London Apocalypticon – Live At The Roundhouse

Leestijd: 2 minuten

Wie Kreator zegt, zegt volmondig thrash metal. De Duitse iconen van dit genre binnen de metal zijn onder aanvoering van Mille Petrozza al ruim drie decennia toonaangevend bezig. Dat doen de heren niet alleen vanuit de studio, maar ook live. Om dat te vieren, komt Kreator via Nuclear Blast met London Apocalypticon – Live At The Roundhouse.

De show van Kreator in de Roundhouse te London tijdens The European Apocalypse Tour. Die vond plaats aan het eind van 2018. Deze tournee stond in het teken van de meest recente studioplaat op dat moment, Gods Of Violence. Dat album is tot op de dag van vandaag nog steeds de meest actuele studioknaller van deze thrashers.

Gods Of Violence is dan ook sterk vertegenwoordigd in de setlist van die avond. Naast de titeltrack komen ook het krachtige ‘Satan Is Real’, ‘Fallen Brother’ en ‘Hail To The Hordes’ op deze release voor. Daarmee is Gods Of Violence de enige plaat die meerdere keren wordt vertegenwoordigd op London Apocalypticon – Live At The Roundhouse. Van Endless Pain wordt ‘Flag Of Hate’ gespeeld. Dat nummer zweept het publiek enorm op, voor zover dat nog mogelijk was.

Wat het mooie van deze release is, is dat Kreator als ultieme liveband is vastgelegd. De energie en de interactie van Mille Petrozza met het publiek is duidelijk hoorbaar. Dat geeft de schijf veel energie. De overgang van ‘Hail To The Hordes’ naar ‘Awakening The Gods’ laat dat goed horen. Al vroeg in de show weet de band de brug tussen de nummers te gebruiken om het publiek te groeperen in de vorm die garant staat voor een kolkende massa daarna.

London Apocalypticon – Live At The Roundhouse had Kreator niet beter kunnen wegzetten als liveband. De hele beleving van Kreator live zien komt op deze manier zo de huiskamer in. Wie Kreator live heeft gezien, snapt wat hier bedoeld wordt.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén