White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Landmvrks – Lost In The Waves

Leestijd: 2 minuten

De Franse metalband Landmvrks heeft de afgelopen jaren laten horen dat zij overduidelijk staan voor de moderne insteek op de metal. Het subgenre van de metalcore zal bij de meeste mensen nog het meest voor zich spreken, hoewel de band ook verder denkt dan dat genre. Via Arising Empire komt Landmvrks met Lost In The Waves.

Landmvrks

Opgericht in 2014 en langzaam aan de weg timmerend, bleek dat men ook ineens in een stroomversnelling te kunnen geraken. Hun energieke vorm van met, en dan vooral de moderne insteek daarop, zorgde dat het publiek voor dit vijftal snel exponentieel groeide. De langspeler Fantasy en de indrukwekkende shows tijdens de verschillende tournees door Europa zorgden hier mede voor.

Lost In The Waves

De nieuwe plaat van Landmvrks wordt de derde van dit uit Marseille afkomstige gezelschap. Fantasy, de voorganger van Lost In The Waves, gold als hun eerste via Arising Empire. Daarvoor had Hollow de eer in 2016 om Landmvrks eerste langspeler te zijn. De nieuwe plaat telt tien tracks. Die gaan allemaal in een vlot tempo door, want alleen ‘Always’ reikt net over de vier minuten.

Landmvrks is een band die het niet schuwt om de grenzen op te zoeken. Dat blijkt direct in opener ‘Lost In A Wave’. De band opent alsof er lekker gerockt gaat worden, tot de metalcore het overneemt en men de flink de beuk in gooit. Op het moment dat men het niet meer verwacht, komt ook de deathcore nog om de hoek kijken.

Anderzijds weet Landmvrks ook de eigen roots niet te verloochen. Het Frans wordt in ‘Visage’ hoog in het vaandel gedragen. Daar weet de band ook de beats te combineren met rappende vocalen, welke later op de plaat ook nog perfect in hun blend van moderne stijlen metal blijkt te passen. Eigenlijk geldt dat ook voor ‘Visage’ zelf, want daar verandert de basis ook abrupt, evenals de taal. Die veelzijdigheid weet Landmvrks zeer goed te benutten. Meezingen en moshen liggen hier niet ver van elkaar vandaan.

Wie op wilt gaan in de muziek zonder zich vast te pinnen op louter één genre, zit bij Landmvrks goed. Deze band laat horen dat zij de kunst van stijlen blenden uiterst goed beheersen. Lost In The Waves laat horen waarom Landmvrks de populariteit alleen maar zal zien groeien.

Landmvrks - Lost In The Waves

Landmvrks online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

ARISING EMPIRE ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén