White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Laurence Jones Band – Laurence Jones Band

Leestijd: 2 minuten

De Britse gitarist Laurence Jones krijgt al een geruime tijd het predikaat ‘the future of blues’ mee. Dat is echter iets waar hij zelf niet om gevraagd heeft. Hij doet gewoon zijn ding en als andere mensen dat tof vinden, is dat mooi meegenomen. Met de Laurence Jones Band bracht hij onlangs via Top Stop Music/Sony zijn gelijknamige langspeler uit.

Opener ‘Everything’s Gonna Be Alright’ doet gelijk de wenkbrauwen fronzen. Het nummer ligt lekker in het gehoor, maar heeft elementen in zich die sterk doen denken aan zowel Dandy Warhols met hun bekendste single, Guns ’n Roses en de blueskant van The Rolling Stones. Echter, het zorgt er wel voor dat de luisteraar gelijk wakker is. Veel interessanter is daarom hoe hij zijn gitaar bij Clapton-esk in ‘Mistreated’ de song laat open. Daarbij is de solo in ‘I’m waiting’ ook zo’n moment waarop de spotlight echt niet om hem heen kan.

Het leuke van de Laurence Jones Band dat deze alle facetten van de blues beheerst. In ‘Quite Like You’ laat de groep horen dat ook in een rustige setting de aandacht van de luisteraar vast kan worden gehouden. De solo op het orgel is ook weer wat anders. Als de gitaar het dan overneemt, blijkt dat de muzikanten elkaar ook goed aanvoelen en aanvullen. Op die manier zorgt de Laurence Jones Band ook dat alle twaalf nummers verschillend zijn, maar wel met eenzelfde gevoel op de plaat zijn gezet.

Met de langspeler Laurence Jones Band laat de gelijknamige band horen dat ze goed thuis zijn in de blues. Dat het brein achter deze groep een mooie toekomst wordt toegedicht, zal met deze schijf alleen maar worden onderstreept.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén