White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lord Volture – Live ‘Em Up!

Leestijd: 2 minuten

Nee, het is geen nieuwe studioplaat van Lord Volture, maar het is zeker weten niet mis met wat er op Live ‘Em Up! te vinden is. Deze nieuwe langspeler van deze Nederlandse band is namelijk eentje die de krachten van ‘live’ bundelt. Die release ziet Lord Volture zowel op CD als vinyl verschijnen via Freya Records.

Lord Volture

Hoewel inmiddels de zaken er anders voor staan bij de band gezien wat wisselingen, gaat het om bij Lord Volture op Live Em ‘Up! over de tijd waarin de originele line-up actief was. Dat betekent dus nog met drummer Frank Wintermans en gitarist Leon Hermans in de gelederen. Die line-up is ook de bezetting van de drie studioplaten die tot op heden zijn uitgebracht.

Live ‘Em Up!

Zoals gezegd is deze nieuwe release een liveplaat. Lord Volture schotelt op Live ‘Em Up! geen complete show voor. De tien tracks op dit album zijn afkomstig van meerdere shows in de periode van 2014 tot en met 2016. Het grootste deel is afkomstig van een show in De Verlichte Geest te Roeselaere, België. Daar heeft vocalist David Marcelis ook duidelijk oog voor, want die lovende woorden over die regio zijn ook vastgelegd op deze release.

‘Will To Power’ is een sterk voorbeeld van hoe lekker Lord Volture live haar shows voorschotelt. Het is duidelijk dat het publiek het niet kan laten om mee te brullen, wat meer dan logisch is. Deze heavy metal leent zich er namelijk voor om er helemaal in op te gaan. Dat het gitaarspel daarbij ook een belangrijke troef is, moge ook duidelijk zijn.

België en Engeland

‘Taiga’ is de enige track die niet aan deze kant van de Noordzee is opgenomen. Sterker nog, de enige die niet in België is opgenomen, want ‘Wendigo’ en ‘My Sworn Enemy’ zijn ook opgenomen in België. Die tracks werden destijds op deze wijze op Wizzfest in Lotenhulle gespeeld. Maar, terug naar ‘Taiga’. Dat nummer werd gespeeld in Engeland op het SOS Festival. Deze langste track van de release start met een sterke instrumentale passage en gedurende deze song komen de invloeden van Judas Priest en Iron Maiden ook sterk naar voren.

Lord Volture heeft met Live ‘Em Up! een pakkende liveplaat in handen die zowel deze band zelf als de heavy metal an sich viert. En, wie weet is deze nieuwe release ook wel reden om de heavy metal fan binnenkort te verrassen vanuit de studio.

Lord Volture - Live 'em Up - Artwork_v1

Tracklist Live ‘Em Up!

01 Where the Enemy Sleep
02 Minutes to Madness
03 Taklamakan
04 The Pugilist
05 Will to Power
06 Taiga
07 Wendigo
08 My Sworn Enemy
09 Line ‘em Up!
10 Hearts of Steel

Lord Volture online

Website
Bandcamp
Instagram
X / Twitter
Facebook

FREYA RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén