White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Madsen – Lichtjahre Live

Madsen is een Duitse band die vooral in eigen land erg gevierd wordt. De band, welke onder contract staat bij Arising Empire voor zijn releases, bestaat uit drie broers en iemand die dan weer geen broer van hen is en dus ook niet Madsen heet. Ondanks hun Duitse voertaal heeft de groep ook al voet aan wal gezet op het Amerikaanse continent en dan niet als toerist. In 2018 kwam hun langspeler Lichtjahre uit. Tijdens die tournee ter promotie van dat album zijn opnames gemaakt. Het resultaat is Lichtjahre Live.

Om direct maar met de deur is huis te vallen, niet alle tracks van Lichtjahre worden live ten gehore gebracht op Lichtjahre Live. Dat is misschien dan wel wat misleidend. Anderzijds is het wel opgenomen in de fase van hun carrière die om Lichtjahre draait. Veel nummers van de plaat worden live ook voorgeschoteld. ‘Wenn Es Einfach Passiert’ opent de show, net als de studioplaat. Dan laat deze indierock band horen dat ze de rock in de brede zin in de vingers heeft. Waar dat nummer echt rockt, blijkt men in ‘Mit Dem Moped Nach Madrid’ ook de punkrock niet uit te sluiten. Dat zorgt ervoor dat een breed publiek geraakt kan worden.

Lichtjahre Live is een live release met drieëntwintig tracks. Samen zijn die goed voor meer dan honderdzeven minuten aan catchy rock. In ‘Rückenwind’ speelt Madsen een riff die regelrecht vanuit Marilyn Manson lijkt te komen, om vervolgens op een haast Katy Perry manier het publiek in te pakken. Dat ligt bij Madsen allemaal dicht bij elkaar. ‘Lichtjahre’ wordt zelf nog in een akoestische versie vertolkt.

Lichtjahre Live is een release geworden die vooral Madsen viert. De twee cd’s worden bijgegaan door een DVD, waarop Madsen ook live te zien is. Het is op en top Duits, maar daar ligt ook hun kracht. Rockend zit het geheel goed in elkaar en dat blijkt live ook.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén