White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Miriam Moczko – Heimat

Leestijd: 2 minuten

Miriam Moczko noch Heimat zeiden de ondergetekende voorafgaand aan het beluisteren van deze plaat niks. Dat is ook niet gek gezien de artiest van dienst middels deze plaat met haar debuutalbum komt en dat Heimat Duits is, een taal die de ondergetekende niet machtig is. Dat album verschijnt via Whalefish Records.

Miriam Moczko

Eigenlijk timmert deze dame uit het Nijmeegse al een tijd aan de weg. Toch heeft het een tijd geduurd voordat Miriam Moczko zelf aan de slag ging met dit album. Dat komt omdat zij de tijd heeft genomen om haar eigen stijl, haar eigen sound te ontdekken. Gezien dat Heimat nu een feit is, kan gesteld worden dat zij dat nu heeft gevonden.

Heimat

In een ruim half uur presenteert Miriam Moczko op Heimat tien tracks die haar visie op muziek maken duidelijk maken. De songs hebben een mooie akoestische basis, waarvoor zij de nodige gastmusici heeft kunnen verwelkomen om hieraan bij te dragen. Eén daarvan is Lavalu, die het album dan ook nog eens geproduceerd heeft. De mix is overigens in Duitsland gebeurd. Daar heeft Peter Schmidt, die ook werk heeft gedaan voor Peter Fox, de muziek onder handen genomen.

Opener ‘White Wall’ zet gelijk de toon. De stem van Miriam Moczko zorgt ervoor dat alles heel intiem overkomt. Zelf geeft ze aan dat ze wilde dat het lijkt alsof ze naast de luisteraar zit en de liedjes in zijn of haar oor fluistert. Er kan gesteld worden dat dat zeer goed tot uitwerking gekomen is. Zelfs subtiel durft ze ook hoge noten te pakken, zoals in ‘Sweet Relief’.

Waar veel producties floreren door de dermate hoge gelaagdheid, weet Miriam Moczko op Heimat juist te schitteren door alles klein te houden. Dit is dan ook het sublieme in de intieme, verzachtende kant van de indie.

Miriam Moczko - Heimat

Miriam Moczko online

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén