White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Catalyst – Catalyst II

Leestijd: 2 minuten

De vraag is altijd: ‘Hoe noem je een release?’ Er zijn bands die daar een hele theorie op na houden. Andere groepen houden het juist simpel. Daar is het Belgische Catalyst een duidelijk voorbeeld van. De tweede ep van Catalyst, welke in eigen beheer uit is gekomen, heet namelijk simpelweg Catalyst II.

Catalyst

Er kan gesteld worden dat deze Belgen nog niet zo lang met Catalyst bezig zijn. In 2018 is de band ontstaan, om in dat jaar ook direct de ep Catalyst uit te brengen. Net als de nieuwe release gebeurde dat in eigen beheer. Na het uitbrengen van twee single, ging de drummer andere dingen doen, waarna men na een zoektocht voor een nieuwe drummer door kon gaan voor de nieuwe ep.

Catalyst II

Op die nieuwe ep heeft Catalyst een zestal tracks staan. Samen zorgen die toch bijna voor een half uur aan muziek, wat betekent dat Catalyst de luisteraar een release voorschotelt met een ruime speelduur. Echter, de fans zullen twee tracks al wel kennen, want het bijna zes minuten durende ‘Fear Well’ en ‘Sustainable Dignity’ waren de singles uit 2019.

De muziek van Catalyst laat zich omschrijven als een goed portie progressieve death metal. ‘Concrete’, wat de enige track is die onder de vier minuten blijft, laat horen dat dit genre ook kort en bondig kan zijn. Het puike riiffwerk zorgt ervoor dat de headbangers snel op de hand zullen zijn van deze groep. ‘Debt To The World’ leent zich daar ook erg voor.

Ondanks dat de sound misschien een beetje aan de vlakke kant is, wat ook een keuze kan zijn, geeft Catalyst met de zes tracks op Catalyst II een mooi visitekaartje af. Het is druk aan het Belgische metalfront.

Catalyst - Catalyst II

Catalyst online

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén