White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Destruction – Diabolical

De Duitse thrash metal band Destruction kan inmiddels buigen over een veertigjarige geschiedenis. Weinig bands die dat kunnen zeggen en weinig bands die ook al zo lang aan de top staan. Schmier en zijn kompanen hebben er nog steeds zin in. Via Napalm Records komt Destruction met de nieuwe plaat, Diabolical.

Destruction

Nog niet zo lang geleden werd bekend dat Destruction Mike had zien weggaan. Daarmee is toch wel een icoon verdwenen in de line-up. De band heeft echter Martin Furia, die ook naam heeft gemaakt als producer van onder andere Evil Invaders, weten te strikken als vervanger op de gitaar.

Diabolical

De nieuwe release van Destruction telt dertien nummers. Daarvan zijn er twaalf van eigen hand. Afsluiter ‘City Baby Attacked By Rats’ is een cover. Het origineel is namelijk van GBH. Daarnaast moet ook beseft worden dat opener ‘Under The Spell’ een ruime minuut durende intro is. Daarmee komt de luisteraar al wel echt in de stemming voor ‘Diabolical’, welke daar direct op volgt.

Wie Destruction zegt, zegt thrash tot op het bot. Dat is op Diabolical niet anders. Tracks als ‘Diabolical’, ‘Repeat Your Sins’ en ‘Hope Dies Last’ zijn voorbeelden van vurige tracks die er bij de metalhead als zoete broodjes in zullen gaan. Eerlijk is eerlijk, Mike mag dan niet meer in de band zijn, de furie is er op de gitaar nog steeds. ‘The Last Of A Dying Breed’ onderstreept daarbij dat de meerstemmigheid ook nog een mooie troef is in deze krachtsexplosie.

Diabolical is alweer de vijftiende studioplaat van Destruction, maar geenszins zijn er sporen van verval te bemerken. Waarschijnlijk zitten de critici al klaar om te kijken of Schmier het wel zonder Mike aan zijn zijde kan, maar die zullen bij het horen van deze knallende thrash plaat beseffen dat de kritische geluiden gemakkelijk de mond gesnoerd zijn door Destruction.

Destruction - Diabolical

Tracklist Diabolical

1 – “Under The Spell”
2 – “Diabolical”
3 – “No Faith In Humanity”
4 – “Reprent Your Sins”
5 – “Hope Dies Last”
6 – “The Last Of A Dying Breed”
7 – “State Of Apathy”
8 – “Tormented Soul”
9 – “Servant Of The Beast”
10 – “The Lonely Wolf”
11 – “Ghost From The Past”
12 – “Whorefication”
13 – “City Baby Attacked By Rats” (G.B.H. Cover)

DESTRUCTION ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén