White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Agape – Mind Pollution

Het is ergens op een middelbare school in Firenze, wat internationaal beter bekend is als Florence, dat Agape wordt geboren. Inmiddels is die groep vijf jaar verder, de nodige ervaring rijker en een platencontract hebbend. Via Red Cat Records verscheen dan ook onlangs de debuutplaat van Agape, Mind Pollution.

Agape

Dit jonge vijftal wordt aangevoerd door Alice Taddei. Zij is overigens niet de enige dame in de band, want Alessia Lodde is de bassist. De groep laat zich inspireren door een breed scala aan rockende muziek, wat ook in hun sound terug te horen is. ‘The Surgeon’ opent alsof Lenny Kravitz in de studio aanwezig was. Die track laat overigens horen dat Agape vele facetten van het rocken beheerst: zowel groovend als rustiek weten zij de luisteraar in te palmen.

Mind Pollution

Deze debuutplaat van Agape telt in het totaal acht tracks. Om het gevoel te krijgen wat Agape laat horen in die nummers moet gedacht worden aan dat The Black Crowes, Wolfmother, The Cardigans en The Who samen een band zouden vormen. Afsluiter ‘Uranium 238’ is daar een goed voorbeeld. Dat men in Alice Taddei een veelzijdige frontvrouw heeft, blijkt daar ook. Opener ‘Gaia And Theia’ is daar ook een mooi voorbeeld van. Daarbij komt ook dat de nummers zelf goed afwisselend zijn, waardoor de release ook lekker wegluistert.

Mind Pollution is een bewijsstuk van een half uur dat de jonge honden van Agape het rocken perfect in de vingers hebben. Wie zo’n debuutplaat aflevert, kan een mooie toekomst tegemoet zien.

Agape - Mind Pollution

Agape online

Instagram
Facebook

RED CAT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén