White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

MuN – Presomnia

Polen heeft een grote scène als het gaat om rock en metal. Denk daarbij aan bands als Riverside, Vader en Behemoth. Over de gehele breedte is de muziek daar vertegenwoordigd. MuN is daar ook een goed voorbeeld van. Deze band kwam onlangs met haar derde release. De langspeler Presomnia van MuN is verschenen via Piranha Music.

MuN

De band MuN is al een aantal jaren actief in de wereld van de muziek. Hun eerste release, Axis Mundi, stamt alweer uit 2016. Twee jaar daarna volgde Opia. Waar de eerste release nog vier tracks had, telde die tweede er een meer telde. Toch hoeft men qua speelduur nooit te vrezen bij deze band. Eén van de tracks op de eerste plaat duurde meer dan twintig minuten, terwijl op Opia  ook een nummer van meer dan twaalf minuten staat.

Presomnia

Op Presomnia heeft MuN wederom meer tracks voor de luisteraar in petto. Hierop zijn zeven tracks te vinden. Samen duren zij een kleine driekwartier aan muziek. Afsluiter ‘Decree’ neemt met meer dan dertien minuten daarvan bijna een derde deel van in beslag. MuN is duidelijk niet vies van hier en daar een lang nummer erin gooien.

De muziek van MuN laat zich duidelijk beïnvloeden door Tool en Riverside, terwijl de vocalen hier en daar ook iets weg hebben van de rustige passages System Of A Down en Paradise Lost. Dat zorgt voor mooie tracks als ‘Topple’ en ‘Scowl’. ‘Arthur’ is ook een lekkere track, maar ligt mede goed in het gehoor omdat het lijkt dat men hier goed naar Tools Lateralus heeft geluisterd.

Wat altijd lastig is, is om een lang nummer ook boeiend te maken. Afsluiter ‘Decree’ duurt net iets meer dan dertien minuten. Doordat het sferische gedeelte van MuN ook een belangrijke rol speelt, weten deze Polen de zaak door de sterke opbouw wel interessant te houden. Dat is erg knap. De variatie in stem draagt daar ook aan bij.

MuN is een band die vooraf niet op de radar van de ondergetekende stond, maar die met Presomnia een plaat heeft gemaakt waarbij men zeker niet in slaap valt. Deze diepgaande progressieve metal smaakt naar meer.

MuN - Presomnia

Tracklist Presomnia

  1. Intro
  2. Scowl
  3. Arthur
  4. Topple
  5. Deceit
  6. Verity
  7. Decree

MuN online

Facebook
Instagram

Piranha Music

Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén