White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Loudblast – Manifesto

Loudblast geldt als één van de bands uit de wereld van de Franse metal die al zeer lang meedraaien. Ondanks hun lange bestaan, is de groep nog verre van klaar. In dat kader komt Loudblast via Listenable Records met de langspeler Manifesto. Dat is de langverwachte achtste studioplaat van deze band.

Loudblast

De wortels van Loudblast liggen al in de jaren ’80. De eerste langspeler, Sensorial Treatment, kwam nog net in dat decennium uit. Aan het eind van de jaren ’90 ging de band echter uiteen. In 2002 werd de groep definitief weer actief. Toch zijn er nog wel wisselingen geweest in de line-up. Ten opzichte van Burial Grounds, welke in 2014 uit is gekomen, kent Loudblast een nieuwe bassist en gitarist.

Manifesto

Op deze achtste langspeler vindt men in de standaardversie tien tracks. De luxere uitgaves hebben meer nummers, waaronder de cover van Motörheads ‘Shine’. Echter, hier ligt de standaard uitgave. De bonustracks blijven dus buiten beschouwen, maar extra’s zijn natuurlijk altijd interessant.

Loudblast staat voor wie het nog niet weet, voor death metal. Daarbij schuwen de heren het ook niet om de genadeloze ritmes te voorzien van sterke melodielijnen. ‘Preaching Spiritual Infirmity’ is hier een goed voorbeeld van. Door de immer brute vocalen bij Loudblast gaat de sfeer ook nergens verloren. Dat geldt ook voor als men het rustiger aan doet, zoals in de eerste minuten van ‘Invoking To Justify’. In deze langere track op Manifesto laat Loudblast horen dat zij ook begenadig een nummer kunnen opbouwen.

Op deze langspeler laat Loudblast ook horen dat men de death metal van weleer niet vergeten is. Chuck Schuldiner zal tevreden neer kunnen kijken op deze ervaren rotten. Hakkende drums, pompende riffs en gierende gitaarsolo’s. Vanaf opener ‘Todestrieb’ wordt die toon gezet en ook vastgehouden.

Loudblast is nooit een band geweest voor de tere zieltjes en daar zal Loudblast nooit een band voor worden. Manifesto is hernieuwd bewijs dat de heren van Loudblast immer staan voor een brute pot death metal. Horns up en headbangen.

Loudblast Manifesto

Tracklist Manifesto

1)Todestrieb
2)Relentless Horror
3)Erasing Reality
4)The Promethean Fire
5)Preaching Spiritual Infirmity
6)Invoking To Justify
7)Festering Pyre
8)Into The Greatest Of Unknowns
9)Solace In Hell
10)Infamy Be To You

Limited edition digibook CD bonus tracks:

1)It Hides Until It Feeds
2)Shine (Motörhead)
3)Lamentations Of The Gods

Limited edition Vinyl bonus tracks:

11)Mesopotamian March
12)Shine (Motörhead)

Loudblast online

Facebook
Twitter

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén