White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Napalm Death – Resentment Is Always Seismic – A Final Throw of Throes

De status van Napalm Death moge bekend zijn. Zo niet, ga even in een duister hoekje zitten schamen. De pioniers van de grindcore gelden tot op de dag van vandaag als geen alledaagse band. Dat geldt ook op het gebied van uitbrengen van releases. In navolging op de langspeler van twee jaar geleden komt Napalm Death nu met een ep. Via Century Media komt Napalm Death namelijk met Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes.

Napalm Death

Al vroeg in de Jaren ’80 van de vorige eeuw bleek dat Napalm Death de standaard van heavy muziek anders ging leggen. De groep, welke afgelopen jaar veertig jaar in het vak zat, schopte tegen alle heilige huisjes van wat men gewend was. Dat zij dat nog steeds op uitzonderlijk niveau doen, bleek twee jaar terug, toen Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism uitkwam.

Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes

Is het een ep? Is het een mini-album? Hoe het beestje ook genoemd mag worden, feit is dat er acht nummers op Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes staan en dat die samen zorgen voor een klein half uur aan muziek. Daarbij geldt ook dat Napalm Death ook een tweetal nummers heeft opgenomen welke niet van eigen hand zijn.

Opener ‘Narcissus’ laat direct horen dat Napalm Death niet gekomen is om ineens sentimenteel of wat dan ook te komen doen. De groep stookt het vuurtje hoog op. In ‘By Proxy’ lijkt dit tot een hoogte te komen waar de liefhebbers van de grindcore van zullen gaan kwijlen.

Twee covers

Napalm Death eert op Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes ook nog twee bands middels een cover. ‘People Pie’ is origineel van Slab!. De stuwende bas zorgt hier voor op hun manier rustige track. Dat Napalm Death op vocaal gebied ook breed is, wordt hier ook geaccentueerd.

De andere cover op deze release is ‘Don’t Need It’. Juist, die track is van Bad Brains en laat horen dat Napalm Death de punk nimmer uitsluit, iets wat in hun sound namelijk ook sterk naar voren komt. Echter, voor men het vergeet en het niet door heeft: deze track duurt maar net iets meer dan een minuut.

Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes laat horen dat Napalm Death veertig jaar naar diens oprichting de metalhead nog steeds in de watten legt. Oké ‘watten’ is misschien niet helemaal juist: Napalm Death geeft gewoon keer op keer die ferme schop onder de kont. Dat is beter.  

Napalm Death - Resentment

Tracklist Resentment Is Always Seismic – A Final Throw of Throes

1. Narcissus
2. Resentment Always Simmers
3. By Proxy
4. People Pie (Slab! Cover version)
5. Man Bites Dogged
6. Slaver Through a Repeat Performance
7. Don’t Need It (Bad Brains cover version)
8. Resentment is Always Seismic (Dark Sky Burial Dirge)

NAPALM DEATH ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén