White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Necrowretch – The Ones From Hell

Leestijd: 2 minuten

De Franse metalband Necrowretch vond zijn definitieve start in 2008. Sindsdien heeft de groep al veel releases op de markt gebracht. Stilzitten is er voor hen dus niet bij. Via Season Of Mist heeft het gezelschap zijn vierde langspeler inmiddels wereldkundig gemaakt. Die komt met de titel The Ones From Hell.

Necrowretch bevindt zich in de hoek waar de black metal van invloed is op de death metal. De blackened death van Vlad en zijn mannen opent nog een beetje mysterieus. ‘Pure Hellfire’ bevat een intro die de luisteraar langzaam ontvoert naar de sferen waar de blackened death heerst. Dit wordt op een subtiele wijze gedaan, waardoor men niet geheel bewust is van het feit waar dit heen gaat. Doordat Necrowretch het zo inricht dat het geheel boeit, zal de luisteraar zich graag op deze manier laten ontvoeren.

Dat het bij Necrowretch niet allemaal pure blackened death is dat de klok slaat, bewijzen de Fransmannen met onder andere ‘Codex Obscuritas’. Zonder hun eigen identiteit aan de kant te schuiven, laat Necrowretch toch vrijelijk de invloeden van de doom de sound beïnvloeden. Dat zorgt binnen de acht tracks, die eindigen met ‘Necrowretch’, voor een aangenaam stukje verrassing. The Ones From Hell wordt op deze manier geen eenzijdige plaat waar elke track hetzelfde kunstje wordt getoond.

Het gezelschap van Necrowretch heeft met The Ones From Hell een plaat gemaakt die het genre goed doet. De ietwat matte mix past perfect bij de stijl en doordat Necrowretch ook veel variatie in de songs gooit zonder daarbij zichzelf te vergeten, is het een erg fijne schijf geworden.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén