White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nervosa – Perpetual Chaos

Het zal even goed kijken zijn als men de bandfoto van Nervosa anno 2021 aanschouwt. Vertrouwde gezichten zoals die van Fernanda Lira ontbreken. Naast Prika Amaral staan drie nieuwe dames. In deze nieuwe line-up komt Nervosa via Napalm Records met de langspeler Perpetual Chaos.

Nervosa

Voor wie er nog niet bekend mee is; Nervosa is een all-female thrash metalband. De roots van deze groep liggen in 2010 in Brazilië. De nieuwe line-up geeft echter ook een meer internationaal karakter aan Nervosa. Dit kersverse kwartet zorgt ervoor met Perpetual Chaos dat de vierde langspeler van Nervosa een feit is.

Perpetual Chaos

Op deze nieuwe release van deze band staan dertien tracks. Dat deze dames vooral in zijn voor muzikale vluggertjes blijkt uit het gegeven dat geen van die dertien nummers over de grens van de vier minuten gaat. Afsluiter ‘Under Ruins’ haalt die grens op twee secondes na niet. Daarmee is het wel de langste track van deze schijf.

Het album opent met ‘Venomous’. Daarmee wordt direct duidelijk dat Nervosa nog steeds kan buigen over een vlammend portie thrash metal. Deze dames leggen de luisteraar het vuur flink aan de schenen. Het enige devies is keihard meebewegen. De snelheid en de felle gitaren zitten er gelijk in.

Nu is het zo dat er veel mensen zijn die de thrash opsplitsen in de Amerikaanse en de Duitse kant. Aan beide kanten staan zeer grote namen aan het roer. In Nervosa gaat die discussie niet op. Men laat horen dat zowel de Amerikaanse kant middels invloeden van Slayer en Testament in ‘Guided By Evil’, als de Duitse kant (‘Godless Prisoner’) te horen zijn. Ook dat is een kracht van Nervosa.

Perpetual Chaos is een plaat geworden die laat horen dat Nervosa ondanks de wisselen nog steeds thrash van de bovenste plank maakt. De afwisseling binnen de thrash metal op deze plaat laat horen dat het genre veelzijdiger is dan men soms denkt.

Nervosa - Perpetual Chaos

Tracklist Perpetual Chaos

 01. Venomous
 02. Guided By Evil
 03. People Of The Abyss
 04. Perpetual Chaos
 05. Until The Very End
 06. Genocidal Command
 07. Kings Of Domination
 08. Time To Fight
 09. Godless Prisoner
 10. Blood Eagle
 11. Rebel Soul
 12. Pursued By Judgement
 13. Under Ruins

Nervosa online

Facebook
Homepage
Spotify
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén