White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nuclear Power Trio – Wet Ass Plutonium

Leestijd: 2 minuten

Wat doen wereldleiders als ze hun volken en de omgeving even niet actief aan het laten lijden zijn? Ja, dan maken zij muziek. Het bewijs is sinds een paar jaar geleverd. Dat is gedaan door Nuclear Power Trio en die roemruchte band komt nu via Metal Blade met de langspeler Wet Ass Plutonium. Klaar voor dit explosieve feestje?

Nuclear Power Trio

Vladimir Poetin, Donald Trump en Kim Jong-Un samen als band. Het werd lang voor onmogelijk gehouden, maar tussen het bewaken van hun kernkoppen moeten hun hoofden ook leeg gespeeld worden. Sinds enkele jaren doen zij dat dus in Nuclear Power Trio. Enkele jaren terug kwam via hetzelfde label ook A Clear And Present Rager uit.

Wet Ass Plutonium

De nieuwe langspeler is gevuld met negen tracks. Die songs zijn natuurlijk weer het explosieve exponent van deze delen. Vanaf de eerste tellen in ‘W.A.P. (Wet Ass Plutonium)’ wordt duidelijk dat Vladi P een genadeloos goede bassist is die doet denken aan Flea van Red Hot Chili Peppers in hun begindagen, nog voor Mother’s Milk het licht zag. Zijn in hoog tempo slappende bas zorgt voor een indrukwekkende groove, waardoor de progressieve metal een bijzondere, energie schwung krijgt.

Toch is het niet alleen de Russische strateeg van het Kremlin die zijn kunsten perfect etaleert. ‘Nyetflix And Chill’ onderstreept dat goed gitaarwerk ook van levensbelang is. Echter, daarvoor krijgt Nuclear Power Trio op Wet Ass Plutonium ook gasten voor over de vloer. Onder andere Chris Broderick van In Flames en eerder van Megadeth doet een mooie duit in het zakje. ‘Air Force Fun’ combineert het hoge niveau van beide snaarinstrumenten op sublieme wijze.

Funk versus metal

De kracht van de muziek van Nuclear Power Trio op Wet Ass Plutonium is het zich niet conformeren aan een stijl. Ja, aan de instrumentale stijl. Daar buiten is het juist soms alsof Red Hot Chili Peppers, Les Claypool en Infectious Grooves spelen met Van Halen terwijl de windstreken van de wereld ook nog hun invloed uitoefenen. ‘¡Vamos, Brandito!’ start dan ook als een ode aan Spanje, maar funkt zich een weg richting de progressieve metal. Dat is dit drietal ten top.

Wet Ass Plutonium van Nuclear Power Trio zou in eerste instantie kunnen lijken op een gimmick, maar niets is minder waar. Deze plaat zal de liefhebbers van instrumentale door funk beïnvloede metal helemaal uit hun bol laten gaan. Explosieve baslijnen als het ultieme wapen.

Nuclear Power Trio - Wet Ass Plutonium

Tracklist Wet Ass Plutonium

  1. W.A.P. (Wet Ass Plutonium) 5:05
  2. Apocalypse Mao 3:35
  3. Nyetflix and Chill 3:24
  4. Air Force Fun 3:25
  5. Snark Side of the Un 4:26
  6. ¡Vamos, Brandito! 4:30
  7. Anti-Saxxers (Mandatory Saxination) 4:00
  8. Critical Bass Theory 4:44
  9. Red Scare Bear Stare 3:59

Nuclear Power Trio online

Facebook
Instagram
TikTok
Truth Social

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén