White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bigg Ass Metalfest 28 @DB’s Utrecht

Afgelopen weekend was de 28e editie van Big Ass metalfest. Big Ass metalfest is een festivalletje in de DB’s wat regelmatig wordt gehouden. Deze editie was extra speciaal aangezien het dit keer in het teken stond van de verjaardag van Sid. Deze line-up bestond uit Mandator, Poseydon en Dauthuz. Deze combinatie hield dus een avond van stevige herrie met speed, thrash en deathmetal!

Dauthuz

Dauthuz is een band die we al regelmatig zien voorbijkomen. Een poosje terug waren ze ook te spotten op Stonehenge. Deze keer mochten ze de 28e editie van Big Ass Metalfest openen. De band weet donders goed wat een potje old school deathmetal inhoud. Momenteel zijn de mannen van Dauthuz erg druk bezig met een nieuw album uit te brengen.

Toen ze begonnen was het nog niet al te druk en de mensen waren redelijk rustig. Wat direct opviel was de vrolijke blouse van de zanger. Zeker een groot contrast vergeleken met de rest. Ze deden erg hun best en alles liep een stuk beter vergeleken met Stonehenge. Het geluid stond prima afgesteld en ze wisten goed het publiek te vermaken met hun snoeiharde deathmetal. Jammer genoeg was het publiek zelf alleen niet erg actief, maar desondanks dat was het zeker een goed optreden.

Poseydon

Ondertussen komen we aan bij de Belgische Poseydon. Ooit begonnen in 1992 om er in 1999 mee te kappen. Uiteindelijk keerde ze terug in 2006 om vervolgens in 2011 hun EP Cold World uit te brengen. Paar jaar later volgde hun eerste langspeler genaamd ”Masterpiece”. Als je het zo noemt dan wordt er uiteindelijk wel veel van verwacht. Maar gelukkig viel die redelijk goed in de smaak.

Toen ze begonnen te spelen was het uiteraard al een stuk drukker. Dat je bij een thrash/death band stond werd al vrij snel duidelijk met de kogelriemen, strakke broeken en scheurende gitaren. Zelf was ik redelijk benieuwd hoe ze zouden uitpakken deze avond. In ieder geval was het zeker geen tegenvaller. Wat de hele avond tot nu toe opviel was dat de sfeer ontzettend goed en gezellig was. De lichten stonden prima afgesteld en het geluid kwam echt uit de speakers beuken. De scheurende death/thrash riffs vlogen je om de oren. Gemixt met een lekkere rauwe stem die goed bij de muziek past. Van typische thrash riffs tot chaotische snelle deathmetal riffs, ze hebben het allemaal.

Mandator

Mandator! Yes nu komen we aan bij de headliner van deze avond. Na een lekkere warming-up van Poseydon en Dauthuz komen we aan bij een lekker potje speed/thrash. Al in 1987 is de band tot stand gekomen waarna er al vrij snel een debuutalbum was. Het album heet Initial Velocity en was zeker een goed begin voor de band. Jammer genoeg kapte ze er na een paar jaar ermee. In 2016 besloten ze weer de draait op te pakken en weer een weg te vinden in de metal scene. Want één ding je wel altijd weet bij hun, het blijft lekker old school.

Voor een band die pas drie jaar weer actief is, deden ze het echt goed. De mensen kwamen ondertussen lekker los op de thrashy riffs die er werden gespeeld. Het was zeker vermakelijk om te zien hoe ze zo een old school set wegtikken. Ondertussen was de pit ook eindelijk tot stand gekomen. Achteraf stond ik toch iets te dichtbij en kwam ik er vanaf met een bloedneus (oeps). In ieder geval dat mocht dit mooie feestje echt niet verpesten. De show was echt een goede comeback en zorgt ervoor dat ze waarschijnlijk steeds beter hun weg weer vinden in de metal wereld. Jammer genoeg komt er een einde aan deze avond nadat hun, hun laatste noten aanslaan. Gelukkig was er nog een afterparty met DJ Wilco en Sid. Echt weer een geslaagde Big Ass Metalfest editie!

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén