White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pa Vesh En – Martyrs

Leestijd: 2 minuten

Wit-Rusland, of in de internationale wereld Belarus genoemd, is een land dat door de buitenwereld vaak niet begrepen wordt. Dat is echter iets wat geldt voor vele landen in die contreien welke niet de Westerse standaarden hanteren. Het land heeft vele interessante facetten, maar black metal is niet het eerste waar aan gedacht zal worden. Toch is Pa Vesh En een van die exponenten en die groep komt met Martyrs.

Pa Vesh En

Eigenlijk is Pa Vesh En net zo mysterieus als het land van herkomst. Opgericht in 2017 en al vanaf de eerste demo onder de vleugels van Iron Bonehead Productions knalde Pa Vesh En er vele releases in. Voordat Martyrs uitkwam, had deze band al drie langspelers, evenzoveel EP’s, een compilatiealbum, een split-release en twee demo’s uitgebracht. Stilzitten is er niet bij voor Pa Vesh En, waar alleen de frontman af en toe uit het duister komt.

Martyrs

Deze vierde langspeler van Pa Vesh En is onderverdeeld in drie delen, welke allen uit drie tracks bestaan. Afsluiter ‘Le Fântome De Cette Madame’ is met ruim zeven minuten de langste van de release. Het is wel de vraag of iedereen dat nummer haalt, want het gaat hier wel om obscure dsbm, wat de donkerte alleen maar onderstreept. Dat geldt ook voor de productie, kil, alsof het in een kerker van een verlaten slot is opgenomen. Dat is direct ook de charme, want dit is geen muziek voor de meerderheid.

‘Following The Pestilent Maiden’ laat horen dat de furieuze black metal drums ook gepaard kunnen gaan met melodieuze noten. Weet wel dat de krijs, ergens in de verte, tot op het bot gaat. Dit is absoluut niet voor hen die een teer zieltje hebben. Martyrs is namelijk het ijzingwekkend obscuur visitekaartje van de dsbm uit Belarus, waar Pa Vesh En trots op kan zijn.

Pa Vesh En - Martyrs

Tracklist Martyrs

Act I – Vigilia
1. A Vigilian Impending Murk
2. The House Of Pain
3. In The Torment Cell

Act II – Liturgy
4. The Revenant’s Overture
5. Among A Stir Of Echoes
6. Following The Pestilent Maiden

Act III – Emanation
7. When The Lights Out
8. The Carnival Of Eerie Souls
9. Le Fantôme De Cette Madame

Pa Vesh En online

Soundcloud

IRON BONEHEAD PRODUCTIONS ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén