White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Palehørse – Hunting Grounds

Leestijd: 2 minuten

Tampere kan niet alleen gekend worden om de grootste niet aan zee liggende Scandinavische stad, de geboorteplaats van oud-premier Sanna Marin en actrice Anna Falchi, maar ook van Palehørse. Oké, waarschijnlijk van die laatste wel het minst ten opzichte van die andere feiten. Toch is Palehørse een band die lekker aan de weg timmert en die lijn wilt doorzetten met Hunting Grounds. Die nieuwe langspeler verschijnt via Indie Recordings.

Palehørse

Deze band, met zo’n kenmerkend streepje door de ‘o’, bestaat uit drie leden. In het verleden is natuurlijk vaker gebleken dat drietallen in de rockende kant van het muzikale spectrum het gelijk aan hun zijde hebben gekregen. In dat kader hoopt Palehørse het misschien ergens nog richting de status van Cream of Nirvana te schoppen.

Hunting Grounds

De tien nieuwe tracks van deze Finnen moeten daar aan bijdragen. Duidelijk is dat Palehørse zo’n moderne band is waar men niet direct aan één genre kan denken. De hardrock, metal en alles wat daar tegenaan schurkt, lijken allen van invloed. ‘Deathless Endeavor’ doet sterk denken aan Mastodon, maar dan wel hun gedaante van het laatste decennium. ‘Magnetism’ lijkt in de openingsriff nog te hinten naar System Of A Down, om later juist meer, wederom, naar Mastodon en ook Gojira te grijpen.

Wat buiten kijf staat bij Palehørse is dat zij een gitaarband zijn en dat graag tonen. Ondanks dat er maar één exemplaar in het spel is, is de muziek uiterst melodieus. Dat blijkt bijvoorbeeld ook in ‘Revenant (Part I)’. In dat nummer lijken collega-noordelingen van Ghost ook nog hun sporen na te laten in de sound. Anderzijds durft Palehørse het ook over de epische boeg te gooien, waar ‘Aimless In Our Aim’ een goed voorbeeld van is. Daar is een krachtige rol voor de backing vocalen weggelegd. Met dat soort verrassende wendingen zo nu en dan zorgt dit drietal ook voor de nodige schwung op deze plaat.

Het is een plaat die én niet binnen een hokje te plaatsen is én van begin tot eind energie geeft. Palehørse heeft met Hunting Grounds een plaat in handen waarmee Tampere zomaar eens vaker aan deze band gerefereerd kan worden.

Palehørse - Hunting Grounds

Tracklist Hunting Grounds

01.Revival 4:25
02.Deathless Endeavor 3:39
03.Magnetism 4:10
04.Skeleton Shuteye 3:41
05.The Sweetest Of Bloods 3:25
06.We Created This Silence 3:57
07.Aimless In Our Aim 3:40
08.Revenant (Part I) 4:29
09.Promised Land (Part II) 5:12
10.Unravel 4:12

Palehørse online

Bandcamp
Facebook

INDIE RECORDINGS

Webshop
Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén