White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pere Ubu – Trouble On Big Beat Street

Leestijd: 2 minuten

Pere Ubu zal niet direct iedereen iets zeggen en dat is ook inherent voor de band. Waar het grote publiek deze groep rondom David Thomas vaak niet weet te vinden, is het een inspirator voor vele muzikanten. Pere Ubu komt middels Trouble On Big Beat Street met een nieuwe langspeler, welke uitkomt via Cherry Red.

Pere Ubu

Het verhaal van Pere Ubu start al in de ‘70’s, is even onderbroken geweest, maar sinds 1987 weer up and running. De platen die deze groep heeft uitgebracht, zijn haast ontelbaar. Naast vele studioplaten heeft deze experimentele band ook nog een flink aantal liveplaten en extended plays op de markt gebracht, met veel verschillende smaken aan muziek erop.

Trouble On Big Beat Street

Maar liefst zeventien tracks heeft Pere Ubu op Trouble On Big Beat Street gezet. Dat is heel wat en dat is ook passend, want er gebeurt heel veel. Let wel, hierbij moet men nog steeds open staan voor het experiment, want dit is een smeltkroes van stijlen, experimenten en woordkunsten. ‘Let’s Pretend’, niet te verwarren met de klassieker van Life Of Agony, onderstreept dat duidelijk. Jazz, blues, indie en nog veel meer komen hier samen, om de luisteraar bijna trippend op een vliegend tapijt dit te laten ervaren.

Eerlijk is eerlijk, de reis, die start met ‘Love Is Like Gravity’, is bij vlagen behoorlijk gewaagd en er zijn momenten waarop getwijfeld kan worden wat men hiermee aan moet, maar juist dat is de kracht van het geheel. Verwacht dan ook niet altijd liedjes met een duidelijk kop en staart en structuur, maar dat is Pere Ubu ten voeten uit. Trouble On Big Beat Street zal de mainstream luisteraar inderdaad wat problemen geven, maar hen die van een experimentele reis houden, zijn gezegend met Pere Ubu als kapitein.

Pere Ubu - Trouble On Big Beat Street

Tracklist Trouble On Big Beat Street

01_Love Is Like Gravity 5:42
02_Moss Covered Boondoggle 4:06
03_Crocodile Smile 6:15
04_Movie In My Head 2:44
05_Nyah Nyah Nyah 2:30
06_Worried Man Blues 7:16
07_Let’s Pretend 2:51
08_Satan’s Hamster 2:33
09_Crazy Horses 3:11
10_Uh Oh 3:51
11_76 BPM 3:26
12_Pidgin Music 4:35
13_Nothin But A Pimp 3:14
14_Sleep 4:14
15_From Adam 7:25
16_I Don’t Get It 2:14
17_Goodnight 2:17

Pere Ubu online

Website

Cherry Red online

Website
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén