White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Omnium Gatherum – Slasher EP

Leestijd: 2 minuten

De Finse metalband Omnium Gatherum laat al jaren horen dat men ook aan de andere kant van de Oostzee puike melodieuze death metal kan maken. Wie niet beter wist, had hen zo Göteborg als plaats van oorsprong gegeven. Die band heeft nu een nieuwe release, welke een extended play betreft. Die EP van Omnium Gatherum heet Slasher en verschijnt via Century Media.

Omnium Gatherum

De laatste jaren zijn er wat wisselingen geweest in de line-up van de band. Afgelopen jaar bleek al als support van Fleshgod Apocalypse in Leiden dat dit de band geen windeieren heeft gelegd. Het zestal heeft dus tussen het touren door ook nog tijd gevonden om de studio in te duiken, om te werken aan de eerste nieuwe muziek sinds Origin, welke in 2021 is uitgekomen.

Slasher EP

Oké, nieuw is de muziek niet helemaal, want van de vier tracks op Slasher zijn er drie van de hand van Omnium Gatherum. De enige track die dat niet is, is dan ook enorm bekend. Het gaat om ‘Maniac’, van Michael Sembello, bekend van de film Flashdance. Omnium Gatherum giet er duidelijk hun eigen saus over, waardoor dit een sterk dansbaar death metal nummer is geworden.

De andere drie tracks zijn dus van eigen hand. ‘Slasher’ is de opener van de plaat en zet gelijk de toon. De rol van de toetsen in Omnium Gatherum zorgt ervoor dat men echt een waardevolle laag toevoegt aan de algehele sound. Ook in het opzwepende ‘Sacred’ blijkt dat. Tel daarbij de sterke gitaarpartijen op en men snapt dat de metalhead op het puntje van zijn stoel zit, als die überhaupt nog kan stilzitten.

Het zijn maar vier nummers, maar die laten wel horen dat het met de nieuwe line-up wel goed zit. Omnium Gatherum vermaakt op de EP Slasher de metalhead viermaal, waardoor die reikhalzend naar meer zal uitkijken.

Omnium Gatherum - Slasher EP

Tracklist Slasher EP

  1. Slasher
  2. Maniac
  3. Sacred
  4. Lovelorn

Omnium Gatherum online

Website
Twitter
Facebook
Instagram
TikTok
Bandcamp

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén