White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Man As Plague – Titanomachy

Leestijd: 2 minuten

Men denkt soms dat de gasboringen in Groningen de aarde goed laten trillen, maar dan is men nog niet in aanraking gekomen met Man As Plague. Deze energieke liveband heeft de kracht om iedereen in een zaal in beweging te krijgen. Daarom is het ook de vraag hoe het gaat klinken op de nieuwe plaat. Die nieuwe plaat van Mas As Plague heet Titanomachy.

Man As Plague

Het viertal van Man As Plague heeft al lang en breed bewezen dat hun metal niet te vangen is in een hokje. Hun ijzersterke liveshows, waaronder op White Room’s Loud & Heavy in Musicon, hebben al laten horen dat hun muziek staat voor een blend waarin deathcore, death metal en hardcore samengaan met een mooie gelaagdheid van synths en subtiele progressieve invloeden.

Titanomachy

Titanomachy telt in het totaal dertien nieuwe tracks van Man As Plague. Wat direct opvalt, is de sterke sound van het album. Hierdoor groovet de band, beuken ze genadeloos op de trommelvliezen in, maar is de gelaagdheid toch als een subtiele mantel die alles verfijnd houdt. Dat komt allemaal goed uit de verf. ‘Dolus’ is daar een goed voorbeeld van. De aanstekelijke tempowisselingen maken het geheel alleen maar bruter.

Die bruutheid is iets wat gedurende de dertien tracks op Titanomachy de rode draad is bij Man As Plague. Deze tornado is niet gekomen om te gaan liggen. Het nog geen drie minuten durende ‘Pandora’s Box’ laat dat ook goed horen. De strakheid in de drums, welke veel ritmes aaneen rijgt, is daarin een belangrijke basis. De meedogenloze brul van frontman Tim Koole en het riffwerk doet de rest.

Er zijn platen die heerlijk zijn voor op een feestje of in de auto, maar beide moeten in dit geval alleen op eigen risico overwogen worden. De schade aan de woonkamer noch de verkeersboetes zullen niet bij de band gedeclareerd kunnen worden. Kortom, be prepared want Titanomachy is een bruut staaltje eigentijdse metal van Man As Plague.  

Man As Plague - Titanomachy (COVER_72dpi)

Tracklist Titanomachy

01 Titanomachy
02 Sisyphus
03 Portal
04 Mnemosyne
05 Triton
06 Prometheus
07 Dolus
08 Morpheus
09 Cronos
10 The Observer
11 Pandora’s Box
12 Void
13 Deimos

MAN AS PLAGUE ONLINE

Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén