White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hollywood Vampires – Live In Rio

Leestijd: 2 minuten

In 2019 kwam de band met de langspeler Rise, maar toen hun debuutplaat uitkwam speelde de band ook een uitgebreide set op het majestueuze Rock In Rio. Die show is destijds vastgelegd en komt nu uit via earMusic. Deze eerste liveplaat van Hollywood Vampires heet simpelweg Live In Rio, wat de lading natuurlijk goed dekt.

Hollywood Vampires

Inmiddels zal de supergroep Hollywood Vampires geen introductie meer nodig hebben. Genoemd naar de drinkclub van Alice Cooper, The Hollywood Vampires, spelen Aerosmith’s Joe Perry en acteur Johnny Depp aan de zijde van de iconische rocker. Tommy Hendriksen, die bij Alice Cooper in zijn soloband zit en ook bekend is van Warlock, maakt de vaste bezetting rond.

Live In Rio

In 2015 speelde Hollywood Vampires dus een set op Rock In Rio. Zowel op CD, DVD als Blu-Ray is deze show dus nu te genieten. De veertien tracks zijn wel een groot eerbetoon aan de muziekgeschiedenis. Alleen opener ‘Raise The Dead’ is van eigen hand. Hoewel dat een lekkere rocksong is, geldt dat het gas bij het daarop volgende ‘My Generation’ van The Who echt open gaat, waarna er dus een hele reeks aan covers volgt. Dat gold toen ook voor de debuutplaat, waar slechts enkele eigen nummers prijkten tussen de tal van odes aan invloedrijke artiesten.

Hoogtepunten in deze set zijn onder andere Jimi Hendrix’ ‘Manic Depression’ en ‘School’s Out’, de klassieker van Alice Cooper zelf. Bij die track krijgt Hollywood Vampires gezelschap van niemand minder dan Andreas Kisser, welke men natuurlijk kent als de gitarist van Sepultura. En dat het publiek deze track ook kent, blijkt ook duidelijk op deze release, iets wat ook voor de bridge geldt waar ‘Another Brick In The Wall’ van Pink Floyd wordt ingezet. Overigens is deze track niet de enige waarin Hollywood Vampires gezelschap op de bühne krijgen. Lzzy Hale van Halestorm speelt mee in ‘Whole Lotta Love’. Als men niet wist dat die track van Led Zeppelin was, gaat er iets mis.

Tijdens de laatste tracks komt Zak Starky, de zoon van Ringo Starr meedoen als drummer. Als dan, met hem dus in de gelederen, ‘Brown Sugar’ van Rolling Stones gespeeld is, is het feestje over. Hollywood Vampires schotelt met Live In Rio vooral een reeks aan herkenbare tracks voor, waardoor het automatisch een feestje wordt.  

Hollywood Vampires - Live In Rio

Tracklist Live In Rio

 1. Raise the Dead (3:53)
 2. My Generation (3:01) 
 3. I Got a Line on You (2:54) 
 4. Cold Turkey (3:19)
 5. Five to One / Break on Through (To the Other Side) (5:11)
 6. Manic Depression (3:36) 
 7. 7 and 7 Is (2:19)
 8. Whole Lotta Love (5:00)
 9. Jeepster (3:28)
 10. I’m a Boy (3:08)
 11. School’s Out (5:30)
 12. Billion Dollar Babies (3:22)
 13. Train Kept A-Rollin’ (5:01)
 14. Brown Sugar (4:39)

Hollywood Vampires online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

EARMUSIC ONLINE

Webshop
Facebook


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén