White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Land Of Sleeper

Vol overgave. Dat is waarschijnlijk hetgeen dat het beste bij het Britse gezelschap van Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, ook wel PigsX7 gestylisht, gesteld kan worden. Alles wat zij doen, is vol overgave. In dat kader is het ook reikhalzend uitkijken naar Land Of Sleeper, wat hun vierde langspeler werd en welke verschijnt via Rocket Recordings.

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs

Ruim tien jaar geleden is dit gezelschap uit Newcastle-upon-Tyne gestart en sindsdien zijn er veel tongen losgemaakt en monden gesnoerd. Hoezo kan de metal, noise en punk niet samengaan? En waarom kan garagerock geen metalheads tot uitzinnig genot drijven? Feed The Rats, King Of Cowards en Viscerals hebben de mensheid gegeven waar zij niet op zat te wachten, maar welke wel door de strot werd geduwd. Perfect om wel van te gaan genieten, zo bleek.

Land Of Sleeper

De nieuwe langspeler van deze band telt acht tracks. Vanaf de eerste tellen in ‘Ultimate Hammer’ is duidelijk dat PigsX7 gekomen is om de luisteraar murw te beuken. De intensiteit van Red Fang in de begindagen wordt gecombineerd met het genadeloos verorberen van een rauwe T-bone steak. We het waagt om niet direct zijn hoofd mee te bangen op deze stuwende energie, zal zich moeten afvragen wat zijn of haar doel dan op deze wereld is.

De energie die Pigs X& in de muziek stopt, is alsof men om de seconde een nieuwe Gibson aangereikt krijgt en deze genadeloos kapot mag slaan. Het liefst tegen ook telkens een nieuwe Marshall, zodat alles lekker gaat gieren, iets dat deze Britten op Land Of Sleeper ook oncompromisloos doen.

Niet voor de slapenden

Wat PigsX7 verbluffend doet, is bruut de geijkte hokjes omver werpen. ‘Terror’s Pillow’ onderstreept dat garagerock, doom, stoner en destructie makkelijk hand in hand kunnen gaan. Als de band helemaal trippy wordt, zoals in ‘The Weatherman’, is het duidelijk dat niemand meer kan slapen na het luisteren hiervan. Terecht, want dit moet gevierd worden. Eindeloos in het niets dansen, bier in de hand en blind gaan.

Zie Land Of Sleeper van het magistrale Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs als de muzikale vorm van keiharde, totaal overdonderende seks hebben met een wildvreemde. Het is een plaat die het beest in de mensheid vertolkt; een woest beest om van te houden.

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - Land Of Sleeper

Tracklist Land Of Sleeper

  1. Ultimate Hammer 4:50
  2. Terror’s Pillow 4:37
  3. Big Rig 6:31
  4. The Weatherman 6:46
  5. Mr Medicine 2:26
  6. Pipe Down! 4:11
  7. Atlas Stone 5:31
  8. Ball Lightning 5:51

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Rocket Recordings

Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén