White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Powerwolf – Call Of The Wild

Wie de heavy metal de afgelopen jaren gevolgd heeft, weet dat Powerwolf zich in de afgelopen vijftien jaar gestaag naar de top heeft gewerkt. Zowel live als op plaat heeft de band overtuigend bewijs voor hun groei geleverd. Onlangs verscheen de nieuwe langspeler van Powerwolf. Via Napalm Records heeft Powerwolf Call Of The Wild uitgebracht.

Powerwolf

Opgericht in 2004 en met de eerste langspeler in 2006 is Powerwolf een band die de heavy metal hoog in het vaandel draagt. De theatrale shows hebben er ook voor gezorgd dat deze Duitsers een graag geziene gast op festivals zijn. Daardoor wordt soms wel eens vergeten dat de muziek van Powerwolf ook staat als een huis.

Ondanks dat Powerwolf de afgelopen jaren de nodige platen heeft uitgebracht, geldt dat Call Of The Wild eigenlijk de opvolger van het in 2018 verschenen The Sacrament Of Sin. Metallum Nostrum uit 2019 was een schijf vol covers, The Symphony Of Sin een orkestrale versie van The Sacrament Of Sin en Best Of The Blessed een best-of compilatie.

Call Of The Wild

Deze nieuwe schijf van Powerwolf telt elf tracks. Samen zijn die nummers goed voor iets meer dan veertig minuten aan knallende muziek, wat direct ook inhoudt dat er geen tracks van lange aard op deze schijf staan. Wie Powerwolf op die manier wilt horen, moet toch echt terug naar Blessed & Possessed. Afsluiter ‘Let There Be Night’ duurde daar nog meer dan zeven minuten.

De vooruitgeschoven singles als ‘Beast Of Gévaudan’ en ‘Dancing With The Dead’ lieten al horen dat Powerwolf gewoon op de zelfde, overtuigende voet doorgaat. Beide tracks staan exemplarisch voor de sound van deze Duisters: energiek, opzwepend en met lyrics die snel op te pakken zijn om mee te brullen. Daardoor blijven de tracks ook direct in het hoofd doorzingen.

Bonusschijf

Call Of The Wild ziet Powerwolf niet alleen in de standaarduitgave verschijnen. Er komt ook een versie waar de band tracks van weleer opsiert met andere vocalisten. Daarvan verscheen ‘Fist By Fist (Sacralize Or Strike)’ al online. Daar doet Triviums Matthew K. Heafy mee. ‘Where The Wild Wolves Have Gone’ krijgt niemand minder dan Doro op bezoek en ‘Nightside Of Siberia’ wordt gekenmerkt door Johan Heggs vocalen. De frontman van Amon Amarth en de andere genoemde vocalisten vormen drie van de in totaal tien gasten op deze bonusschijf in evenzoveel tracks.

Toch moet gesteld worden dat Call Of The Wild Powerwolf zelf ook op vele manieren laat schitteren. Het is echt niet allemaal pompeuze heeavy metal dat de klok slaat. ‘Alive Or Undead’ is een krachtige, met piano opgesierde ballade. ‘Blood For Blood (Faoladh)’ bewijst dat Powerwolf de sound ook breder durft te trekken dan de geijkte sound in de heavy metal. De doedelzak maakt de track op voorhand al heroïsch.

Call Of The Wild is een mooi vervolgstuk op The Sacrament Of Sin en zal de ster van Powerwolf alleen maar verder doen rijzen. Typisch een schijf waarmee men ten strijden wilt gaan.

Powerwolf - Call Of The Wild

Tracklist Call Of The Wild

01_Faster Than the Flame 4:08
02_Beast of Gévaudan 3:31
03_Dancing with the Dead 4:05
04_Varcolac 3:52
05_Alive or Undead 4:23
06_Blood for Blood (Faoladh) 3:11
07_Glaubenskraft 3:56
08_Call of the Wild 3:39
09_Sermon of Swords 3:18
10_Undress to Confess 3:31
11_Reverent of Rats 2:54

Bonusschijf
01. Sanctified With Dynamite – feat. Ralf Scheepers (Primal Fear)
02. Demons Are A Girl‘s Best Friend – feat. Alissa White-Gluz (Arch Enemy)
03. Nightside Of Siberia – feat. Johan Hegg (Amon Amarth)
04. Where The Wild Wolves Have Gone – feat. Doro Pesch
05. Fist By Fist (Sacralize Or Strike) – feat. Matthew Kiichi Heafy (Trivium)
06. Killers With The Cross – feat. Björn “Speed” Strid (Soilwork)
07. Kiss Of The Cobra King – feat. Chris Harms (Lord Of The Lost)
08. We Drink Your Blood – feat. Johannes Eckerström (Avatar)
09. Resurrection By Erection – feat. Christopher Bowes (Alestorm)
10. Saturday Satan – feat. Jari Mäenpää (Wintersun)

Powerwolf online

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén