White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Devil’s Trade – The CAll Of The Iron Peak

Als men goed naar de line-up kijkt, komt men te weten dat de band The Devil’s Trade het synoniem is voor het muzikale werk van Dávid Makó. Hier en daar krijgt hij wel hulp van derden, maar hij is The Devil’s Trade. The Devil’s Trade komt via Season Of Mist met The Call Of The Iron Peak.

The Devil’s Trade

Zoals aangehaald is, gaat Dávid Makó schuil achter deze band. Hij zingt, speelt gitaar en banjo. Zijn eerste twee albums brachten hem al op menig aansprekend Europees podium. Zo speelde hij op Eurosonic/Noorderslag en op Roadburn. Zijn muziek is te omschrijven als doom-achtige folk.

The Call Of The Iron Peak

Deze derde langspeler van deze Hongaar telt elf tracks. Op deze manier heeft The Devil’s Trade op The Call Of The Iron Peak iets meer dan drie kwartier aan muziek voor de luisteraar in petto. Daarvan is ‘Dreams From The Rot’ met bijna acht minuten veruit de langste. ‘III’, ‘IIIIIIIIIII’ en ‘IIIII’ duren van iets meer dan een halve minuut tot iets meer dan een minuut. Juist, dat zijn de intermezzo’s van de plaat. Donker en rustgevend van aard.

De acht resterende nummers laten The Devil’s Trade de luisteraar inpakken op een wijze die kan worden gezien alsof een gelouterde metalhead Into The Wild van Eddie Vedder als uitgangspunt neemt. ‘Dead Sister’ laat dat goed horen. De noten worden secuur geplaatst, waardoor de gitaar en banjo elkaar ook niet in de weg zitten.

Op The Call Of The Iron Peak verwelkomt The Devil’s Trade ook nog enkele gastmuzikanten. Op de momenten dat er drums gespeeld worden, is dat van Márton of Péter Szabó. In de titeltrack, welke de afsluiter van de plaat is, is er een bijdrage van Adam Vincze. Hij gebruikt onder andere een lepel ter ondersteuning. Die sferen wordt de plaat gespeeld. Heerlijk. Overigens zijn de drummers Szabó  niet de enige Szabó’s die komen meespelen. In ‘Dead Sister’ zijn ook Rita en Cornel present. Het moet haast wel familie zijn.

Sommige platen hebben een karakter dat moeilijk te plaatsen is, maar welke wel aan alle kanten lijkt te kloppen. Zo’n plaat is The Call Of The Iron Peak van The Devil’s Trade. Dávid Makó heeft een bijzonder donkere, intense en mooie plaat tegelijk gemaakt. Het muzikaal donkere equivalent van Into The Wild.  

The Devil's Trade - The Call Of The Iron Peak

Tracklist The Call Of The Iron Peak

1. The Iron Peak
2. Dead Sister
3. III
4. No Arrival
5. Expelling of the Crafty Ape
6. IIIIIIIIIIII
7. Három Árva
8. Eyes in the Fire
9. IIIIII
10. Dreams from the Rot
11. The Call of the Iron Peak

The Devil’s Trade online

Facebook
Bandcamp
Youtube
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén