White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Primal Fear – Code Red

Leestijd: 2 minuten

‘Het leven is te kort voor slechte muziek.’ Was getekend Mat Sinner van Primal Fear. Doordat hij flink ziek is geweest en daardoor het leven van een andere kant heeft gezien, is hij nu verheugd dat hij de opnames van de nieuwe plaat van Primal Fear zelf heeft kunnen doen. Die nieuwe plaat van Primal Fear heet Code Red en verschijnt via Atomic Fire Records.

Primal Fear

Het verhaal van Primal Fear moge bekend zijn. Na zijn vertrek bij Gamma Ray startte Ralf Scheepers Primal Fear waarin bassist Mat Sinner al vanaf het begin een trouwe kompaan is. Ook gitarist Tom Naumann is er vanaf het begin bij, maar hij heeft nog wat andere uitstapjes gedaan, om sinds 2015 toch weer definitief terug te zijn.

In 2020 kwam Primal Fear met Metal Commando, welke een jaar later werd gevolgd door de EP I Will Be Gone. De line-up van deze Duitse band is ten opzichte van die releases niet veranderd. Die releases waren de eerste met Michael Ehré achter de drumkit. Dat hij ook de drummer van Gamma Ray is, blijft een leuk detail.

Code Red

In een klein uur schotelt Primal Fear op Code Red de luisteraar elf tracks voor. ‘Their Gods Have Failed’ is met ruim zeven minuten de langste, al moet ook voor epische ‘Cancel Culture’, waarin ook het symfonische naar voren komt, bijna zeven minuten worden neergeteld. Het voordeel van die lange tracks is dat de drie gitaristen op een heerlijke manier los kunnen gaan. Dat betekent opzwepende riffs, pakkende leads en vurige solo’s, waar dan ook de tijd voor genomen wordt.

Dat Primal Fear staat voor de kracht van speed en heavy metal, is iets wat op Code Red nog eens flink in de etalage wordt gezet. Door de puike mix van Jacob Hansen, die volgens de band altijd weer net dat procentje extra uit de sound weet te halen, vlamt de muziek uit de speakers. ‘Another Hero’, ‘Play A Song’ en ‘Bring The Noise’ laten dat goed horen. Dat Ralf Scheepers misschien wel een van de beste vocalisten in dit spectrum van de muziek is, blijft natuurlijk een feit. Zijn krachtige uithalen, gehaalde hoogtes en goed getimede lyrics zwepen de boel ook goed op.

Code Red laat horen dat Primal Fear inderdaad geen zin heeft om slechte muziek te maken. De liefhebbers van speed en heavy metal en de liefhebbers van vlammend gitaarwerk zullen uitermate gaan genieten van deze plaat.

Primal Fear - Code Red

Tracklist Code Red

01. Another Hero
02. Bring That Noise
03. Deep In The Night
04. Cancel Culture
05. Play A Song
06. The World Is On Fire
07. Their Gods Have Failed
08. Steelmelter
09. Raged By Pain
10. Forever
11. Fearless

PRIMAL FEAR ONLINE

Website
Facebook
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén