White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ralph de Jongh – The Whole World Inside Vol.1: #Misic #YouBetter #Music

Leestijd: 2 minuten

2019 was het jaar waarin Ralph de Jongh drie releases op de markt bracht, waarmee zo’n negen schijven aan materiaal de wereld in geslingerd zijn. 2020 is nog niet zo lang bezig en hij heeft alweer materiaal om uit te geven. Via zijn eigen Ralph De Jongh Recordings komt hij met The Whole World Inside Vol.1: #Misic #YouBetter #Music.

Deze plaat is opgenomen in Café De Noot, waar Ralph De Jongh een graag geziene gast op de bühne is. Ter plekke heeft hij met zijn muzikanten gecreëerd wat hier te horen is. Opener ‘The Whole World Inside’ laat horen dat de muzikanten sterk op elkaar zijn ingespeeld. Dat is nu eenmaal zo met talentvolle mensen in deze tak. Die weten elkaar muzikaal makkelijk te vinden. Het nummer, dat gestaag wordt opgebouwd, is exemplarisch voor de chemie in de band. De kenmerkende stem van Ralph De Jongh durft ook een stap naar achteren te doen, om de gitaar bij de luisteraar diepe indruk achter te laten.  

Buiten de muziek zelf om, schotelt Ralph De Jongh de luisteraar ook altijd een hele beleving voor. Dat geldt ook voor The Whole World Inside Vol.1: #Misic #YouBetter #Music. Op deze schijf staat een slordige achtenzeventig minuten aan muziek. Dat zijn bij Ralph De Jongh en zijn kompanen twaalf tracks. ‘The Place I Know So Well’ is daarbij het magnum opus van The Whole World Inside Vol.1: #Misic #YouBetter #Music. Dat nummer is niet alleen van zijn speelduur indrukwekkend te noemen, de opening van de song lijkt een combinatie tussen hele oude Rolling Stones, Jeff Buckley en Radiohead, om vervolgens in de loop van de track ook de blues meer de kans te geven om te schitteren. De subtiele noten onderstrepen de kracht van de immer imponerende stem van deze Nederlandse bluesheld.

Er zijn artiesten die veelvuldig met releases op de proppen komen. Veel van hen schotelen de luisteraar ook regelmatig pure bagger voor. Dat is bij Ralph De Jongh verre van het geval. Deze rasmuzikant laat vanuit Café De Noot horen dat zijn creatieve geest ruimer dan ons universum is. The Whole World Inside Vol.1: #Misic #YouBetter #Music raakt de luisteraar tot op het bot.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
41 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén