White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Redeye Caravan – Nostrum Remedium

Een kampvuur en een goedkope fles whisky. Die twee zaken liggen aan de wieg van Redeye Caravan. Dit bonte gezelschap uit Griekenland heeft afgelopen jaar haar eerste langspeler uitgebracht. Toen verscheen Nostrum Remedium van Redeye Caravan. Die plaat kwam geheel in eigen beheer uit.

Redeye Caravan

Het was 2019 toen het verhaal van Redeye Caravan begon. Akis Kosmidis geldt als de kracht die deze caravan tot rijden en tot vulling heeft gebracht. Redeye Caravan bestaat namelijk uit zeven muzikanten, allen met geheel eigen talenten. Het kampvuur is hetgeen dat hen gebonden heeft.

Nostrum Remedium

De langspeler Nostrum Remedium bestaat uit elf tracks. ‘A Gallop From Afar’ is met nog geen minuut de kortste van de schijf. Deze bulderende lach kan echter ook niet als liedje worden gezien. In het totaal duurt de release, inclusief bonusnummer ‘Celebration’, iets meer dan veertig minuten.

De sfeer van de muziek op deze plaat van Redeye Caravan typeert ook die van het kampvuur. De akoestische en slide gitaren hebben een belangrijke rol, evenals de samenzang. ‘Ozymandias’ laat dat goed horen. In dit nummer, waar niet Akis Kosmidis maar Valantis Dafkos, ook bekend van Peculiar Three en The Magic Bus, de hoofdvocalist is, doet de hele band een duit in het zakje. Hierdoor ontstaat er ook een mooi contrast met bijvoorbeeld ‘At Gallow’s End’. Dat nummer doet denken dat Nick Cave Bob Dylan op zijn eigen manier interpreteert aan het kampvuur. Heerlijk.

Het donkere karakter en de veelzijdige muziek zorgen ervoor dat Redeye Caravan kan buigen over een heerlijke plaat. De variatie en de perfect verzorgde sfeer, waar ook de cover deel van uitmaakt, zorgt ervoor dat Redeye Caravan met Nostrum Remedium een ware belevenis voorschotelt.

Redeye Caravan - Nostrum Remedium

Tracklist Nostrum Remedium

1.The Descent 05:01
2.A Gallop From Afar 00:44
3.El Muerto 03:59
4.Good Man Richard 04:22
5.Ozymandias 04:27
6.At Gallows’ End 03:41
7.The Road North 04:05
8.Banshee 04:45
9.Marie Celeste 05:00
10.Old Debt 03:40

Nostrum Remedium online

Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén