White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Toxic Youth – Back To You-th

Milaan. Een prachtige stad in het noorden van Italië met als blikvangers de fameuze Dom, het prachtig geschilderde Laatste Avondmaal en de immer durende strijd tussen de plaatselijke AC en Inter. Milaan is ook al dertig jaar de stad van Toxic Youth. Dat mag gevierd worden. Daarom verscheen onlangs via WTF Records Back To You-th van Toxic Youth.

Toxic Youth

Alles aan dit viertal ademt hardcore. Van de foto’s tot aan de online beeldvorming. Dit is duidelijk een band die het niet heeft over spreken met woorden, maar met daden. Dat doet de band dus al dertig jaar lang en dat is niet voor niks. Deze vier mannen bruisen van de energie als het op hardcore aankomt.

Back To You-th

Deze langspeler van dit Italiaanse gezelschap telt twaalf tracks. Alleen ‘Burn Your Mind’ en ‘Light & Gold’ overschrijden de grens van vier minuten. Het moet ook gezegd worden dat het maar net is. De rest van de tracks zijn korter, waarvan een groot deel de drie minuten niet haalt. Het tempo zit er bij deze groep dan ook goed in. In vijfendertig minuten knallen zij de tracks door de speakers.

De hardcore van Toxic Youth doet deels denken aan Terror, terwijl ook de metal van Machine Head in de absolute begindagen en Biohazard sporen na lijkt te laten in de sound. Dat zorgt voor een flink gevarieerde plaat. ‘Toxic Airlines’, waarbij ook haast filmische samples een rol spelen, laat die invloed van de metal goed horen, terwijl ‘Walkin Free’ gewoon keihard beuken is. Dan wel op een zeer plezierige manier.

Een van de sterke punten naast de immer bruisende energie is de gitaar. Deze kan gewoon simpelweg beuken, zoals men in ‘Realize’ goed te horen is. Anderzijds zijn er ook genoeg passages op Back To You-th waar Toxic Youth laat horen dat men ook erg melodieus te werk kan gaan zonder afbreuk te doen aan het imago. Dat is sterk.

Milaan is een geweldige stad en met Back To You-th blijkt zelfs dat men al talloze jaren in Toxic Youth ook een mooie troef heeft op het gebied van hardcore. Wie van energieke, no-nonsense hardcore houdt, zit bij dit kwartet goed.

Toxic Youth - Back To You-th

Tracklist Back To You-th

1) Walkin’ Free
2) Milano Rendez Vous
3) Toxic Airlines
4) The Beast
5) Burn Your Mind
6) Do It Again
7) Double Ice Cream
8) Realize
9) Light & Gold
10) … Be A Man …
11) Body Core
12) Do It

Toxic Youth online

Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén