White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alexi Laiho (Children Of Bodom) R.I.P. 1979-2021

Waar veel mensen hopen op een mooi 2021, begint het jaar slecht voor iedereen die Children Of Bodom een warm hart toe draagt. In zijn huis in Helsinki is de voormalig frontman van Children Of Bodom Alexi Laiho overleden. Hij kampte sinds vorig jaar met ernstige gezondheidsissues.

Alexi Laiho richtte in 1993 de metalband Children Of Bodom op. Daarmee scoorde hij wereldwijd hoge ogen. Hun blend van snoeiharde metal werd gekenmerkt doordat men niet alleen de gitaar een prominente rol gaf, maar ook de toetsenist. Daarbij geldt dat de stem van Alexi Laiho ook velen heeft aangezet om zich vocaal op de metal te richten.

Alexi Laiho

Children of Bodom en meer

Aan het eind van 2019 gaf Children Of Bodom haar laatste concert. Laiho maakte in 2020 nog wel muziek. Dat gebeurde onder de noemer Bodom After Midnight. Die band heeft drie nummers opgenomen. Deze gaan nog verschijnen, postuum dus.

Naast Children Of Bodom kan Alexi Laiho ook gekend worden van onder andere zijn rol in Warmen en Sinergy. Daarnaast heeft hij ook talloze gastbijdrages geleverd bij andere bands. Zo heeft hij onder andere een rol gehad bij Megadeth, Pain en Annihilator. Tevens was hij ook te horen op het album van Guitar Heroes.

Geniet hier nog even van Alexi Laiho met de band die hem toch de meeste faam heeft gegeven.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén