White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rome – Hinter Den Mauern Der Stadt (single)

Voor wie het niet mee heeft gekregen: afgelopen jaar was het jaar dat het dertig jaar geleden was dat De Muur viel. Die muur heeft ook invloed gehad op de Oost-Duitse punkband Der Skeptiker. Jerome Reuter, van Rome, raakte geïnspireerd door punkbands uit die tijd en liep zo ook deze band tegen het lijf.

Om dat samen te vieren met de jubileum van de historische dag voor zowel het Duitse als het wereldrijk verscheen van Rome een gelimiteerde 7” aan het eind van 2019. Via Trisol Music Group verscheen Hinter Den Mauern Der Stadt. De titeltrack van deze release wordt uitgevoerd samen met Eugen Balanskat. En wie zich afvraagt wie dat is, juist, dat is dus de zanger van Der Skeptiker. De single in indrukwekkend gearrangeerd, iets waar Rome altijd sterk in is.

De B-kant van deze 7” biedt ruimte aan ‘Anderswo (Radio Edit)’. De link met de track op de A-kant is dat deze ook in het Duits gezongen is. Het is wel zo dat Eugen Balanskat hier niet bij komt helpen. Rome, welke in deze track ook een beetje aan een mix van Elbow en de rustige kant van Editors doet denken, heeft dat echter ook niet nodig om te komen tot indrukwekkende creaties.

Hinter Den Mauern Der Stadt is een mooie single-release van Rome waarbij de 500 exemplaren ongetwijfeld sneller over de toonbank vliegen dan gedacht. Is er een mooiere manier om een jubileum van een historische dag te vieren?

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén