White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rotten Sound – Apocalypse

Leestijd: 2 minuten

Als je achttien tracks op een album kunt plaatsen en het album toch maar twintig minuten kunt laten duren, moet je haast wel grindcore maken. Bij Rotten Sound is dat ook zo en hun nieuwe plaat, Apocalypse, duurt dus twintig minuten. En ja, deze via Season Of Mist te verschijnen release telt achttien tracks.

Rotten Sound

Het verhaal van Rotten Sound begon al halverwege de jaren ’90, maar de laatste tijd leek het toch stil te worden. Een nieuwe bassist sinds enkele jaren en dus eindelijk een volger voor het alweer uit 2016 komende Abuse To Suffer maken duidelijk dat het verhaal van deze Finnen nog helemaal niet ten einde is.

Apocalypse

Nu is er dus die plaat die in twintig minuten achttien tracks op de luisteraar afvuurt. Zeven tracks gaan niet eens over de grens van één minuut heen, waar de rest ook weigert de twee aan te tikken. Kortom, alles wat Rotten Sound op Apocalypse voorschotelt, is überkort. Men is gewaarschuwd.

Er zijn genoeg stormen te benoemen, maar vanaf opener ‘Pacify’ is het duidelijk dat men hier te maken heeft van eentje van het heftigste soort. Nog voordat men goed en wel kan beseffen waar men in is beland, zit ook ‘Equality’ erop. Als al die woede voortkomt uit leven in Finland, moet het wel een enorm catastrofaal land zijn. Blasts en opzwepende ruimtes zijn nergens van plan ruimte te maken voor andere gevoelens. Het is in ‘Digital Bliss’ dat de vocalist nog even uit mag krijsen nadat de muzikanten al gestopt zijn.

Meer dan grindcore

Eerlijk is eerlijk, een storm van louter grindcore zouden weinigen overleven. Daarom geeft Rotten Sound de luisteraar weldegelijk op sommige momenten de luisteraar kans om op adem te komen. Het toch lang één minuut en zesenveertig secondes durende ‘Denialist’ laat dat bijvoorbeeld horen. De eerste tonen zijn nog trage death metal, maar ja, dat is slechts een opmaat voor wederom een ongekende bak aan furie.

Als de wereld dan toch ten onder gaat, wat die natuurlijk al doet, dan moet daar maar ook even meedogenloze muziek onder die film gezet worden. Met die insteek moet Apocalypse van Rotten Sound benaderd worden. Het was een paar jaar wachten, maar dan is er ook een brute ondergang.

Rotten Sound - Apocalypse

Tracklist Apocalypse

1 Pacify 0:42
2 Equality 0:46
3 Sharing 1:46
4 Apocalypse 1:04
5 Suburban Bliss 1:41
6 Renewables 0:55
7 Newsflash 1:21
8 Digital Bliss 1:17
9 True and False 0:19
10 Denialist 1:46
11 Nothingness 0:28
12 Fight Back 1:04
13 Patriots 1:15
14 Ownership 0:47
15 Science 0:49
16 Empowered 1:57
17 Breach 1:20
18 Inflation 1:24

Rotten Sound online

Website
Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén