White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rüyyn – Rüyyn EP

Een visitekaartje van een klein half uur. Zo moet men de eerste release van het uit Frankrijk afkomstige Rüyyn zien. Die bracht namelijk zo halverwege het najaar van 2021 de vijf tracks tellende ep Rüyyn uit. Dat is gebeurd via Les Acteurs De L’Ombre Productions, welke een oog heeft voor goed Frans obscuur talent.

Rüyyn

Voor wie deze band niet kent: het is geen band. Rüyyn is het werk van Romain Paulet. Hij bespeelt alle instrumenten en is de man achter de vocalen. Hij kan ook gekend worden van Erased Memory, waar hij voorheen ook in actief was. Nu heeft hij dus een gehele band met zichzelf.

Rüynn EP

De schijf telt vijf tracks en duurt dus iets minder dan een half uur. Voordat die muziek beluisterd kan worden, heeft de liefhebber al uitvoerig kunnen zien dat deze release prachtig is vormgegeven. Daarvoor verdienen Rüyyn en het label de complimenten, want zo krijgt het visitekaartje alleen maar meer glans.

De nummers komen met de titels ‘I’ tot en met ‘IV’ en de vijfde track mocht niet meer genummerd worden. Die track heet namelijk ‘…’. Overigens duurt die song ook maar vijftig secondes. Daar wordt de black metal sferisch afgerond, zodat men weer rustig kan gaan slapen. Die black metal heeft Rüyyn goed in de vingers. In ‘III’ is de horen dat de helse furie op volle kracht op de luisteraar wordt afgevuurd. De opzwepende drums in combinatie met sterk gitaarspel zorgen ervoor dat Rüyyn nimmer als een eenmansproject klinkt.

Rüyyn heeft met de eerste ep in de prille carrière een zeer indrukwekkend visitekaartje afgegeven. Live zal er wel een band aan te pas moeten komen, maar op plaat staat alles wat deze man doet als een verdomd goed huis.

Rüynn - Rüyyn EP

Rüyyn online

Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén