White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

RXPTRS – Living Without Death’s Permission

Wat goed is, komt snel. Dat is iets wat zou kunnen gelden voor de Britse band RXPTRS. Tenminste, als men die stelling afleidt van het feit dat zij al bij het toonaangevende Metal Blade zitten. Dat is namelijk de platenmaatschappij die Living Without Death’s Permission van RXPTRS uitbrengt.

RXPTRS

Het Britse RXPTRS, dat je uitspreekt als ‘raptors’, is dus een band die nog niet zo lang geleden is opgericht. Het vijf jarig jubileum moet immers nog gevierd gaan worden, want de band is opgericht in 2018. Inmiddels zijn zij hard op weg om die stad ook een muzikaal visitekaartje te geven, want dat ontbrak nog wel een beetje aan die stad.

Living Without Death’s Dream

De nieuwe langspeler van RXPTRS telt tien tracks. Afsluiter ‘Let Me Die How I Want’, wat een indrukwekkende song is, is met zeven minuten de langste op deze release. Daarmee is het eigenlijk ook een vreemde eend in de bijt, want RXPTRS is helemaal niet zo van de lange nummers. De overige tracks halen dan ook geen van allen de grens van de vijf minuten.

Wie RXPTRS nog nooit heeft ervaren, zal de eerste minuten ervaren als een flink orkaan waarin menig aansprekend artiest voorbij lijkt te komen. Openend ergens tussen Alter Bridge en System Of A Down trekt men na een minuut de registers van de hardcore open, om later ook de metalcore nog een plaatsje te willen geven. Tel daarbij op dat de metal ook een oogje in het zeil houdt en men de moderne tijden niet schuwt, dan weet men dat hier een flinke mashup van energie ten toneel wordt gebracht.

Energie en variatie

Doordat RXPTRS niet te vangen is voor één stijl, heeft men veel variatie op de plaat en zelfs binnen de nummers. ‘The Death Rattle’ verwelkomt daarbij ook nog eens een soort kinderkoor dat op het eind het vermoeden doet rijzen dat Pink Floyd samen met Green Day de instrumenten heeft opgepakt voor de metal. ‘Cold Ground’ bewijst dat dit vijftal ook nog rustige noten kan plaatsen, waardoor de emotie in de vocalen nog sterker naar voren komt.

Vooraf kon niet geweten worden wat men kon verwachten en na een paar luisterbeurten weet men nog steeds niet hoe alles nu precies werkt. Maar, dat deert niet. Living Without Death’s Permission is een überenergieke, veelzijdige rockende metalplaat die laat horen dat RXPTRS het moderne spectrum goed vertegenwoordigd. Bristol op de kaart van de muziek.

RXPTRS - Living Without Death's Permission

Tracklist Living Without Death’s Permission

  1. Burning Pages
  2. Rock Bottom (Is a Stepping Stone)
  3. Dead Awake (Pretty as the Drugs We Take)
  4. Demons in My Headphones
  5. Collapse
  6. Gutterflies
  7. The Death Rattle
  8. Cold Ground
  9. The Frail
  10. Let Me Die How I Want

RXPTRS online

Website
Instagram
Twitter
Facebook
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén