White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Saga – Symmetry

Het is een van de progressieve rockbands die de tand des tijds goed doorstaat. Saga draait immers al decennia lang mee en verkocht wereldwijd miljoenen albums. Waar het eind in zicht leek, blijkt niets minder waar. Via earMusic komt Saga met Symmetry, wat een nieuwe plaat is, maar toch ook weer niet helemaal.

Saga

Het verhaal van Saga begint aan het eind van de jaren ’70 van de vorige eeuw. Sindsdien zijn Michael Sadler en Ian Crichton als bij de band betrokken. Oké, Sadler verdween nog even een paar jaar uit de band, maar dat kan ter zijde geschoven worden. Voor Jim Crichton gold dat ook, maar hij stapte enkele jaren terug uit de band. Dusty Chesterfield is tegenwoordig de man van onder andere de bas.

Symmetry

Zoals gezegd is Symmetry een nieuwe plaat van Saga en toch ook niet helemaal. Dat komt omdat de tracks allemaal kersvers zijn opgenomen, maar dat die tracks ook allemaal al gekend kunnen worden. Saga heeft de wereldwijde pandemie namelijk gebruikt om een twaalftal tracks opnieuw op te nemen. Het grote verschil is dat Saga dit nu akoestisch heeft gedaan.

‘Say Goodbye To Hollywood’, ‘Wind Him Up’ en ‘Tired World’ zijn slechts voorbeelden van het feit dat de progressieve rock van Saga, waar de band toch bekend om staat, glansrijk overeind blijft als de setting meer uitgekleed is. De akoestische sessie zorgt ervoor dat solo’s doen denken aan een zomers Spaans plein en dat drums kunnen worden weggeschreven als percussie. Dat geeft een mooie sfeer.

‘La Foret Harmonieuse’ laat daarbij ook horen dat Saga het ook best zonder gitaar kan. De basis van de piano wordt hier op een mooie manier gebruikt om op een andere manier indruk te maken. Dat doet Saga ook met onder andere ‘Prelude 1’ en ‘Prelude 2’.

De liefhebbers van progressieve rock en vooral de fans van Saga zullen meer dan content zijn met deze release. Symmetry laat horen dat Saga de nummers uit haar oeuvre met gemak om kan buigen naar deze setting. Knap gedaan.

Saga Symmetry

Tracklist Symmetry

 1. Pitchman
 2. The Perfect Time to Feel Better – Time to Go – the Perfectionist – We Hope You’re Feeling Better
 3. Chapter 1: Images
 4. Always There
 5. Prelude # 1
 6. Say Goodbye to Hollywood
 7. Prelude # 2
 8. The Right Side of the Other Hall – Footsteps in the Hall – On the Other Side You Were Right
 9. La Foret Harmonieuse
 10. Wind Him Up
 11. Chapter 5: No Regrets
 12. Chapter 6: Tired World

Saga online

Website
Facebook
Twitter

EARMUSIC ONLINE

Webshop
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén