White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sanhedrin – Lights On

Brooklyn, New York. Dat dit deel van de big apple een bakermat is voor goede muziek, hoeft niet meer uitgelegd te worden. Wie dit nog niet weet, ga eerst even langs de dichtstbijzijnde platenzaak en vraag daar de medewerker alle releases van die grond even te sorteren. Sanhedrin komt daar ook vandaan. Die relatief jonge band komt nu met een nieuwe langspeler. Lights On ziet Sanhedrin via Metal Blade verschijnen, wat hun debuut op dit label is.

Sanhedrin

Deze Amerikaanse band is een trio onder aanvoering van Erica Stolz. Sinds 2015 is de groep bezig en in 2017 kwam hun eerste langspeler uit. Die plaat, A Funeral For The World, werd in 2019 opgevolgd door The Poisoner. Deze releases hebben ervoor gezorgd dat dit drietal een nieuwe stap kon maken.

Lights On

De nieuwe plaat telt in het totaal acht nummers. Afsluiter ‘Death is A Door’ is daarvan ruimschoots de langste track. Met meer dan zeven minuten neemt dat nummer een aanzienlijk deel van de eenenveertig minuten aan muziek in. Overigens geldt dat ‘Code Blue’ ook nog ruim zes en een halve minuut inneemt. Daarentegen duurt ‘Scythian Women’ nog geen drie en een halve minuut.

De muziek van Sanhedrin laat horen dat dit trio goed heeft geluisterd naar Black Sabbath, Iron Maiden en Dio. ‘Change Takes Forever’ laat dat goed horen. De metal wordt hier gepresenteerd alsof de jaren ’70 en ’80 nog vol in gang zijn, zonder dat het direct stoffig klinkt. Die productie is in dat opzicht goed uitgebalanceerd tussen het verleden en nu.

Sanhedrin weet in hun muziek ook goed de afwisseling te vinden. Sommige tracks zijn vurig en opzwepend, terwijl men ook echt de zweverige momenten uit de genoemde tijdsgeest kan aanhalen. ‘Lost At Sea’ laat die balans goed horen. Tel daarbij op dat de muziek ook doordrenkt is van de melodie en men snapt dat dit een knaller is.

Sanhedrin mag dan misschien een nieuwe naam zijn, maar Lights On bewijst dat Brooklyn nog steeds een bakermat is voor goede muziek. Wie metal in de klassieke vorm hoog heeft zitten, zal deze band snel in de armen sluiten.

Sanhedrin - Lights On

Tracklist Lights On

01. Correction
02. Lights On
03. Lost At Sea
04. Change Takes Forever
05. Code Blue
06. Scythian Women
07. Hero’s End
08. Death Is A Door

Sanhedrin online

Website
Facebook
Instagram
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén