White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deserted Fear – Doomsday

Drowned By Humanity, de langspeler uit 2019, zorgde ervoor dat de Duitse death metal ban Deserted Fear zichzelf zelfs de albumcharts in speelde. Die plaat heeft nu een opvolger gekregen en logischerwijs zijn de verwachting omtrent dat album hooggespannen. Doomsday ziet Deserted Fear net als de voorganger via Century Media verschijnen.

Deserted Fear

Eigenlijk kan het inmiddels niet meer zijn dat men niet van Deserted Fear heeft gehoord. De band uit Duitsland timmert als sinds 2007 aan de weg, maar zeker het laatste decennium heeft de groep flink aan naam gewonnen. Dat zorgde er onder andere voor dat zij ook met At The Gates op tournee te zien zijn geweest.

Doomsday

De nieuwe schijf van Deserted Fear toont flink wat gelijkenissen met Drowned By Humanity. Zo duurt ook deze plaat ongeveer achtenveertig minuten en telt de schijf in de standaardversie elf nummers. In de luxere uitgaves komen er ook hier twee bonusnummers bij, waaronder een cover van In Flames. Tevens start Doomsday met een intro die nog niks zegt over wat de luisteraar te wachten staat. Never change a winning team, zal men hebben gedacht.

Buiten ‘Intro’ om heeft Deserted Fear in ‘At Its End’ nog een verwaarloosbare track. Die veertig secondes zijn niet per se nodig. Gelukkig maakt het daarop volgende ‘Reborn Paradise’ dat wel gelijk goed. De slepende death metal, welke deels ook doet denken aan het rustigere werk van At The Gates, pakt de luisteraar daar goed in.

Als het gaat om de band vergelijken met andere bands, zou men deels ook nog kunnen denken aan het Nederlandse Asphyx. De death metal toont hier en daar wel overeenkomsten, terwijl dat ook niet overal geldt. In dat opzicht put Deserted Fear inspiratie uit een breed scala aan death metal, wel gezegend met een melodieuze kant die voorop staat. ‘Part Of The End’, ‘Idols Of Triumph  en ‘The One Desire’ laten dat goed horen.

Drowned By Humanity heeft met Doomsday een meer dan waardig opvolger gekregen, een waarbij Deserted Fear veel death metal liefhebbers blij mee zal maken. Een typische plaat waarvoor men de haardos lang laat groeien.

Deserted Fear - Doomsday

Tracklist Doomsday

 1. Intro 01:22
 2. Part of the End 05:46
 3. Idols of Triumph 03:15
 4. Follow the Light That Blinds 03:45
 5. Fall from Grace 04:11
 6. At Its End 00:43
 7. Reborn Paradise 04:58
 8. The One Desire 04:27
 9. Call 0f Emptiness 03:31
 10. Voices of Fire 04:15
 11. Doomsday 05:09
 12. Funeral of the Earth* 04:11
 13. Artifacts of the Black Rain (In Flames cover)* 03:15
  *bonustracks

Deserted Fear online

Website
Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén