White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Scour – Black EP

Leestijd: 2 minuten

Ken je Scour? Nee? Dan wordt het misschien toch tijd dat je als blackmetal liefhebber deze Amerikaanse band eens gaat beluisteren. Wat mij betreft is Black van Scour namelijk een van de betere, zo niet de beste EP binnen het genre in 2020.

De reden? Kijkend naar de line-up dan vinden we niet de minste namen terug: Phil Anselmo (zang), John Jarvis (Agoraphobic Nosebleed, bas), Derek Engemann (Philip H. Anselmo & the Illegals, gitaar), Adam Jarvis (Misery Index/ Pig Destroyer, drums) en Mark Kloeppel (Misery Index, gitaar).

Als je kijkt naar de bands waar in deze heren spelen, dan valt direct op dat het hier niet om ‘pussy’ metal gaat, maar om bands die de wereld voorzien van hel, verdoemenis en brutaliteit.

Lief en zoet?

Dat maakt vervolgens weer dat de muziek van Scour ook alles behalve lief en zoet is; dit is een pot snoeiharde, op blastbeat geschoeide blackmetal die vooral erg Scandinavisch aandoet. Vooral Dark Funeral is een band die de een warm hart wordt toegedragen door de Amerikanen. Want of je nu luistert naar ‘Doom’, ‘Nail’, ‘Propaganda’ of ‘Flames’; alle nummers worden binnen een paar minuten door je strot geblazen.  Naast Dark Funeral doet de band ook denken aan Zyklon B en Anaal Nathrakh. Dit vanwege het militante karakter van de nummers.

Met ‘Microbes’ wil de band ons doen geloven dat dit pianospel een op zichzelf staand nummer is, maar het is niets meer dan het intro voor de zesde en laatste track van deze EP, ‘Subprime’. Ook dit nummer ligt in het verlengde van de voorgaande tracks. Niks geen gas terug, maar op volle snelheid vooruit. Krap 16 minuten nadat de EP is opgestart is hij al weer uitgeraasd. In dit geval een goed teken!

Scour levert met de EP genaamd Black, haar derde EP af. Voorgangers hadden de namen Grey (2016) en Red (2017). Beide zijn niet bekend bij ondergetekende, maar zullen zeker opgesnord worden om te gaan beluisteren! Top EP!

Scour - Black EP

Tracklist Black EP

  1. Doom
  2. Nail
  3. Propaganda
  4. Flames
  5. Microbes
  6. Subprime

Scour online

Twitter
Bandcamp

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén