White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Silver Dust – Lullabies

Leestijd: 2 minuten

De uit Zwitserland afkomstige band Silver Dust draait al een tijdje mee en heeft als band al veel van de wereld gezien. Afgelopen jaar brachten zij een nieuwe plaat uit, iets wat gebeurde via Escudero Records en Fastball Music. Die nieuwe plaat van Silver Dust heet Lullabies.

Silver Dust

Deze band wordt aangevoerd door Lord Campbell. Deze charismatische verschijning is niet alleen verantwoordelijk voor het stemgeluid, maar ook een deel van de gitaren neemt hij op zich. Daarnaast doet hij ook nog onder andere de toetsen. Op die manier kunnen zijn drie kompanen zich op hun eigen instrumenten focussen.

Lullabies

Deze nieuwe langspeler van Silver Dust telt elf tracks. Daarvan is de laatste song een klassieke versie van ‘Forever’. Met die bonustrack erbij duurt deze vierde langspeler van Silver Dust zo’n veertig minuten. ‘Echoes Of History’ is met net iets meer dan vier minuten de langste van deze release, wat inhoudt dat Silver Dust op Lullabies geen lange tracks in petto heeft voor de rockliefhebber.

Muzikaal kan Silver Dust het best omschreven worden als de rockende kant van Moonspell, en dan ook het stemgeluid, gecombineerd met een klein vleugje Marilyn Manson en de glans van HIM. Dat wordt ook duidelijk in ‘Emeline’, waarmee de plaat na de intro ‘The Pact’ echt mee opent. ‘Éternité’ laat horen dat Lord Campbell het Frans ook machtig is, wat in deze symfonische setting, met een puike gitaarsolo, extra body aan de song geeft.

Wie van donkere rock met een theatraal randje houdt, zit bij Silver Dust goed, want Lullabies laat horen dat zij dit prima in de vingers hebben. Lekkere songs, prima flow en puik gitaarspel.

Silver Dust - Lullabies

Tracklist Lullabies

1.The Pact 02:36
2.Emeline 03:50
3.Follow Me 03:54
4.Eternité 03:53
5.Stand By Me 03:37
6.I’ll Risk It 04:11
7.There’s A Place Where I Can Go 03:49
8.Animal Swing 03:54
9.Burlesque 02:34
10.Echoes Of History 04:19
11.Forever (Classical Version) 02:17

Silver Dust online

Website
Facebook
Instagram

Escudero Records

Website
Facebook
Twitter
Instagram

FASTBALL MUSIC ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén