White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Brutus slaat alles tot ‘Dust’ in nieuwe single

Het internationaal gevierde Brutus (BE) heeft zojuist zijn gloednieuwe single ‘Dust’ gedropt via Hassle Records (UK/EU) en Sargent House (rest of the world). Daarmee laat dit even bijzondere als unieke post hardcore/metal trio zijn grote ambities voor de toekomst zien. Deze onweerstaanbare track is de eerste nieuwe muziek van de band sinds de stand alone track ‘Sand’ uit 2020. Die bestaat uit Stefanie Mannaerts (zang en drums), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas).

Op ‘Dust’ verkent Stefanie’s stem het gevoel van uitgeput te zijn door de veranderende eisen van een bijzonder intense vriendschap. Het nummer eindigt krachtig en zelfbewust met een zwervende post-rock coda. ‘Dust’ werd geschreven als onderdeel van de nieuwe album sessies in een oefenruimte in Gent. Die sessies werden episodisch voltooid in de loop van 18 maanden. Die tijdlijn werd verbroken door lange pauzes door zowel lockdowns als door de focus van de band op gewoon genieten van de anders vanzelfsprekende momenten van hun vriendschap. Check die single van Brutus hier.

Reactie

Brutus zegt over de single:  “‘Dust’ is geboren uit de frustratie over vrienden met veel te hoge eisen en verwachtingen. Het is een lied over op een breekpunt staan; boos op alles en iedereen. ‘Dust’ is eerlijk, direct en ongefilterd. ‘Dust’ is een heel speciaal en persoonlijk nummer voor ons; daarom wilden we dat dit het eerste nieuwe nummer was dat mensen konden horen.

Brutus live is ook een echte must. Gelukkig komen daar ook genoeg kansen voor. De band zal onder andere op Dijkpop in het Nederlandse Andijk gaan spelen. Daarnaast is de groep onder andere ook te zien op de festivals Rock Herk en Lokerse Feesten. Aan het begin van 2023 zal Brutus ook een spetterende show gaan geven in de Ancienne Belgique te Brussel. Tickets voor hun shows zijn te koop van hun website.

Brutus 2022

Brutus online

Website
Instagram
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén