White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Slayer – The Repentless Killogy: Live At The Forum In Inglewood, CA

Slayer. Hele generaties metalheads zijn er mee opgegroeid. Wie Reign In Blood, South Of Heaven en Seasons Of The Abyss niet in zijn platencollectie heeft staan, moet zich afvragen of hij zichzelf wel een metalhead kan noemen. Dan zijn daar Haunting The Chapel EP en Hell Awaits nog niet bij inbegrepen. Tel daarbij op dat Slayer ook na Decade Of Aggression nog vele interessante zaken heeft uitgebracht en men snapt dat Slayer eigenlijk te groot is om in woorden samen te vatten. Die band houdt er mee op. Maar, dat gebeurt niet zonder een laatste saluut aan de fan. Naast de imposante afscheidstournee, welke eind november 2019 zal eindigen, komt de band met een film en nog een live-release. The Repentless Killogy: Live At The Forum In Inglewood, CA laat nog eenmaal horen hoe groots Slayer was.

De schijf, welke een dubbelaar is en uit komt via Nuclear Blast, start nog in het heden. ‘Delusions Of Saviour’, welke als intro wordt afgespeeld, en ‘Repentless’ zorgen ervoor dat de meest recente langspeler, Repentless, direct vertegenwoordigd is. Dit is natuurlijk de enige langspeler van Slayer zonder de overleden Jeff Hannemann. Van de platen van dit millennium is Repentless met vier songs wel het sterkst vertegenwoordigd in de twintig songs tellende setlijst van die avond in The Forum, waar ook de twee laatste show van Slayer ooit zullen plaats vinden. ‘You Against You’, ‘Cast The First Stone’ en ‘When The Stillness Comes’ laten horen dat Slayer na al die jaren ook nog met nieuw werk de metalhead kan inpakken.

Toch is het vooral een parade van tracks die men op zijn duim kent. Al vroeg in de set zitten ‘The Antichrist’, ‘Postmortem’ en het haast iconische ‘War Ensemble’. De energie van het publiek is ook sterk vastgelegd, iets wat duidelijk in ‘War Ensemble’ naar voren komt. Daarbij geldt ook nog dat Tom Araya blijkbaar duidelijk in zijn element is. Hij praat meermaals tegen het publiek, iets wat in het verleden niet bij elke show evenveel gebeurde.

Bij deze show van Slayer is er niet duidelijk te spreken van een sterk slotakkoord. De band zet een ijzersterke serie nummers neer aan het eind van de show, waardoor men vanaf ‘Seasons In The Abyss’ kan spreken van indrukwekkend laatste half uur. ‘Seasons In The Abyss’ volgt op ‘Bloodline’, welke misschien wel de minst overtuigende track is van The Repentless Killogy: Live At The Forum In Inglewood, CA. Maar, zoals gezegd, vanaf ‘Seasons In The Abyss’, welke met de rustige intro wordt gespeeld, knalt Slayer alles en iedereen omver: ‘Seasons In The Abyss’, ‘Hell Awaits’, ‘South Of Heaven’, ‘Raining Blood’, ‘Chemical Warfare’ en afsluiter ‘Angel Of Death’. Dit zorgt ervoor dat de Slayer-fan met open mond achterblijft.

Slayer maakte ooit indruk met de dubbelaar Decade Of Aggression. Toen werd de band vastgelegd tijdens het touren na de eerste serie indrukwekkende platen. Inmiddels is het bijna 2020 en kan Slayer nog steeds buigen op een ijzersterke live-performance. Die is op The Repentless Killogy: Live At The Forum In Inglewood, CA op een verbluffende manier vastgelegd. Slayer reigns.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén